Служебният регионален министър Виолета Комитова уволни председателя на Агенция Пътна

...
Служебният регионален министър Виолета Комитова уволни председателя на Агенция Пътна
Коментари Харесай

Шефът на АПИ Апостол Минчев е отсранен, предшественикът му е даден на прокуратурата

Служебният районен министър Виолета Комитова уволни ръководителя на Агенция Пътна инфраструктура Апостол Минчев. Причината - писменото му разпореждане да бъдат прекратени всички строителни действия на организацията. С едноличното си решение той е блокирал работата на компаниите, ангажирани с поправки и реорганизация на републикански пътища.

Община Ветово е една от многото в страната, на чиято територия АПИ прави огромни поправки. Вчера по обяд локалната власт е била осведомена, че рехабилитацията на близо 32 км. пътна мрежа стопира за неопределен срок.

" Община Ветово години наред беше откъсната от останалия свят посредством непроходимите си пътища и тогава, когато доведохме до резултат нашите настоявания страната да влезе във функционалностите си и да поддържа тези пътища, и започнаха много интензивни, качествени поправки, това беше в действителност потрес и извънредно недопустимо за нас ", съобщи Димитър Денев - заместник-кмет на Община Ветово.

B районното министерство останали сюрпризирани от едноличното решение на Апостол Минчев да спре ремонтите.

" Вчера имахме среща с управлението на АПИ. Те не сложиха въпроса за това, че имат желание да извършат това деяние, което по-късно разбрахме от кметове и жители, че са спрели строителството на голям брой обекти, заради което в 15 ч. уволних шефа на АПИ Апостол Минчев ", съобщи министър Виолета Комитова.

Регионалното министерство заподозря Апостол Минчев в бойкот.

" Целта на едно такова решение е да всее ужас във локалната власт. Ние получихме голям брой позвънявания от кметове и регионални шефове - какво става с ремонтите. Текущите поправки няма да спрат, това решение ще бъде поправено ", съобщи Захари Христов - заместник-министър на Министерство на регионалното развитие.

Министър Комитова кани на среща в петък кметовете на всички наранени общини за намиране на излаз от обстановката и бюджет на АПИ от едвам 382 млн. лева за актуалната година.

" С което е посочил или неприятно ръководство или съзнателно сложена бомба, служебното държавно управление да не може да разплати тези ремонтни работи, защото сега не можем да прекрояваме бюджета. Възможностите на служебното държавно управление са лимитирани. Вероятно предходният началник или не е знаел какво прави или е разчитал на министерски постановления да си обезпечи тези пари, които са над оторизации му бюджет ", съобщи Виолета Комитова.

От прокуратурата оповестиха за Българска национална телевизия, че откакто бъде получен сигналът той ще разпределен на способената прокуратура за инспекция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР