Служебният премиер Стефан Янев не изключи вероятността България да потърси

...
Служебният премиер Стефан Янев не изключи вероятността България да потърси
Коментари Харесай

България разполага само с един хеликоптер за горски пожари

Служебният министър председател Стефан Янев не изключи вероятността България да потърси посредством европейския механизъм помощ за справяне с пожарите в страната. В Народното събрание министър-председателят съобщи, че сега страната ни разполага с един хеликоптер за гасене на горски пожари, а до 10 дни ще има разполагаем още два хеликоптера.

Според Янев най-хубавият вид е да се направи нова държавна конструкция за изключителни обстановки.

„ Дадохме си обаче сметка, че нашият интервал на деяние и времето, с което разполагаме, не е задоволително да се аргументира един подобен цялостен план в цялата му същина и заради тази причина се ограничихме единствено към медицинските хеликоптери. Ако нещата се извърнат и станат по-тревожни, ние ще би трябвало по европейски механизъм да желаеме помощ от друга страна с летателна техника, тъй като нашата е незадоволителна и разчитаме на нашите огнеборци на място, които са по земята, несъмнено, от състава на Министерство на вътрешните работи “, съобщи служебният министър председател.

На среща с президента на следващия ден министър председателят и отрасловите министри ще разискват готовността за справяне със възможна четвърта вълна на ковид.

Премиерът Янев увери, че ваксини има за всички, само че мотивационните акции не дават резултати.
 Стефан Янев/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР