Служебният премиер Гълъб Донев ще отчете дейността на кабинета си

...
Служебният премиер Гълъб Донев ще отчете дейността на кабинета си
Коментари Харесай

Гълъб Донев отчита дейността на служебния кабинет през последните три месеца

Служебният министър председател Гълъб Донев ще регистрира активността на кабинета си за интервала 3-ти февруари – 5-и юни, час преди номинираният за министър председател учен Николай Денков да връчи изпълнен мандат на президента Румен Радев.

Поради поредицата от вотове кабинетът " Донев " ръководи страната от август предходната година в две служебни държавни управления, като при второто направи смяна само на министъра на културата.

Основната функционалност на всяко служебно държавно управление е да провежда парламентарния избор, само че поради продължителността на обстановката без постоянен кабинет държавното управление на Гълъб Донев се наложи да взема решение бюджетните въпроси. След като в края на предходната година самият Донев се пошегува, че прави бюджет " перо по перо ", страната ни влезе в 2023 година в изискванията на удължителен закон на бюджета от 2022 година. Въпреки поръчката, че упорства за недостиг от три %, държавното управление " Донев " реши:

" В Народното събрание да бъде импортиран Закон за държавния бюджет за 2023 година, създаден на база настоящо законодателство. Предложеният бюджет 2023 година е с недостиг от 6,4% от брутния вътрешен артикул, който в номинално изражение съставлява съвсем 12 милиарда лв. ".

Водещата комисия в Народното събрание по този начин и не стартира работа по текстовете, което принуди служебният кабинет да предложи ново удължение на миналогодишния бюджет. Иначе – това е вторият път, когато Гълъб Донев провежда отчитане на работата на служебното държавно управление. При първия доклад той съобщи:

" Отчетът ще бъде много кондензиран с обстоятелства, с резултати, които демонстрират и най-добре могат да обрисуват активността на служебното държавно управление през тези съвсем шест месеца ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР