Служебният правосъден министър представи екипа си и обяви началото на

...
Служебният правосъден министър представи екипа си и обяви началото на
Коментари Харесай

Мащабни проверки в правосъдното министерство и одит на Агенцията по вписванията

Служебният правосъден министър показа екипа си и разгласи началото на редица инспекции в министерството. Ще се ревизират и публичните поръчки, подписани през последните няколко години.

С цел облекчение на административното обслужване ще бъде осъществен одит на активността на Агенцията по вписванията. Резултати от него се чакат в края на месеца.

Все още не е ясно дали ще има рокади на управителните постове във ведомството.

От през вчерашния ден е почнала инспекция и в пандизите и арестите поради скандалните изявления на предприемача Светослав Илчовски, който съобщи в Народното събрание, че съществуват записи със издевателства над пандизчия.

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов съобщи, че ще разпореди на дирекция " Вътрешен одит” и на инспектората да извършат инспекция на Агенцията по вписванията, в това число на Търговския указател, на дирекция " Българско поданство " и на регистъра за особени залози.

Одит ще бъде изработен и на всички публични поръчки, подписани през последните няколко години.

" С цел да се усъвършенства административното обслужване на жителите и да се заобикалят нередности. ", съобщи Янаки Стоилов, длъжностен министър на правораздаването.

Макар и за къс интервал от време Янаки Стоилов даде поръчка да усъвършенства електронното обслужване. Целта е да се спомага по процедурите за издаване на разнообразни актове.

" Проява на непоносимост към неприятни практики. От години знаете най-проблемните области са с даването на поданство, с местата за осъществяване на наказванията, с вписванията. ", добави Стоилов.

Служебният министър нито удостовери, нито отхвърли дали обмисля рокади на управителни чиновници.

" Аз не подобавам с предрешение. Знаете, че става въпрос за държавни чиновници, тъй че би трябвало да бъдат регистрирани всички условия на законодателството за непоклатимост на държавната работа. "

Още през вчерашния ден е разпоредена и инспекция в арестите и пандизите от 1 януари 2017 година до момента поради изказванията на предприемача Светослав Илчовски, че е видял записи, показващи принуждение над прочут предприемач задържан.

" Ако информацията беше по-конкретна щяхме да фокусираме своето внимание към някои от пандизите. Разбирате, че това е панорамно. Ще изпратим също сигнал до основния прокурор въпреки че там започнаха разпити. Тъй като ние нямаме проверяващи функционалности, а избрани лица се сочат най-малко като фенове на този запис по този начин посредством такива разпити биха се открили възможните причинители. ", изясни Стоилов.



Служебният министър показа и екипа си. Негови заместници са Мария Павлова - следовател и длъжностен министър на правораздаването в кабинета " Герджиков " и Иван Демерджиев - доскорошен ръководител на адвокатската гилдия в Пловдив. За шеф на кабинета е определен Мариян Карагьозов, който е правист и досегашен сътрудник на БНР в Истанбул.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР