Служебният министър на земеделието Христо Бозуков обеща обезщетения във възможно

...
Служебният министър на земеделието Христо Бозуков обеща обезщетения във възможно
Коментари Харесай

Заради военен самолет не стреляли по градоносния облак в Пловдивско

Служебният министър на земеделието Христо Бозуков даде обещание компенсации във допустимо максимален размер на протестиращите аграрни стопани от пловдивските села с унищожена от градушката продукция.
Още по тематиката
Загуби за милиони и тонове удавена земеделска продукция - това е равносметката след опустошителната градушка в Пловдивско в събота вечер. Заради боен аероплан в небето батареите не са обстрелвали съдбовния облак, стана ясно от думите на Бозуков, който дойде в село Ръжево Конаре, с цел да направи оглед на вредите и да приказва с производителите.

" Ще се направи всичко допустимо стопаните, които изгубиха продукцията си поради унищожителната градушка в Пловдивско, да бъдат обезщетени до края на годината ", даде обещание министърът.

Бозуков увери, че ще се обърне внимание на всеки съответен случай, тъй като производителите имат разнообразни контракти за реализация на продукцията си. По-различни са и ситуациите им за засаждане и семена на културите, които отглеждат.

Той посочи, че би трябвало да се подават заявки в земеделските служби и добави:

" Във допустимо най-кратък период направете заявките до общинските служби " Земеделие " през днешния ден или на следващия ден. Не оставяйте за края на седмицата, тези дни, първите дни, с цел да може да стартира да се работи по въпроса, да идват на терен хората от службите, с цел да огледат нещата и да създадат протоколите ".

Министърът не се ангажира, че стопаните ще получат 100-процентово обезщетение, както те упорстват, само че акцентира, че ще се търсят благоприятни условия обезщетенията да са допустимо оптимални.

За обезпечаване на компенсациите ще се търси и помощ от Европа.

Запитан каква е повода да спре близо за час изстрелването на ракети, с цел да бъдат предотвратени възможните провали от градушката, Христо Бозуков посочи, че паузата е била поради кацането в региона на боен транспортен аероплан от съюзническите сили, който е превозвал военни.

Ако има отговорни, ще бъдат осъдени, добави той и посочи, че на следващия ден ще се срещне с представители на Министерството на защитата и тогава ще се запознае с съответните аргументи.

Министър Бозуков разгласи, че ще се работи да се ограничи оптимално срокът на възбраната за пукотевица с противоградни ракети поради прелитащи самолети. Той удостовери и че, възбраната за обстрел е била издадена поради транспортен аероплан, който е превозвал военни, само че добави, че ще изиска и още информация от отрасловите министерства.

Христо Бозуков стартира дружно с производители от Ръжево Конаре да прави оглед на изумените от градушката масиви край селото. Мостът, който беше блокиран от производителите, към този момент е освободен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР