Служебният министър на земеделието Христо Бозуков, който се срещна с

...
Служебният министър на земеделието Христо Бозуков, който се срещна с
Коментари Харесай

Министър Бозуков обеща обезщетения на земеделци в Пловдивско, пострадали от градушка

Служебният министър на земеделието Христо Бозуков, който се срещна с протестиращите аграрни стопани от пловдивските села с унищожена от градушката продукция, им даде обещание, че ще се получат компенсации във допустимо максимален размер:

Министърът увери, че ще се обърне внимание на всеки съответен случай, тъй като производителите имат разнообразни контракти за реализация на продукцията си. По-различни са и ситуациите им за засаждане и семена на културите, които отглеждат.

Той посочи, че би трябвало да се подават заявки в земеделските служби и добави:

„ Във допустимо най-кратък период направете заявките до общинските служби „ Земеделие “ през днешния ден или на следващия ден. Не оставяйте за края на седмицата, тези дни, първите дни, с цел да може да стартира да се работи по въпроса, да идват на терен хората от службите, с цел да огледат нещата и да създадат протоколите “.

Министърът не се ангажира, че стопаните ще получат 100-процентово обезщетение, както те упорстват, само че акцентира, че ще се търсят благоприятни условия обезщетенията да са допустимо оптимални.

Запитан каква е повода да спре близо за час изстрелването на ракети, с цел да бъдат предотвратени възможните провали от градушката, Христо Бозуков посочи, че паузата е била поради кацането в региона на боен транспортен аероплан от съюзническите сили.

Утре той ще се срещне с представители на Министерството на защитата и тогава ще се запознае с съответните аргументи.

Христо Бозуков стартира дружно с производители от Ръжево Конаре да прави оглед на изумените от градушката масиви край селото. Мостът, който беше блокиран от производителите, към този момент е освободен.

 Снимка: Радио Пловдив
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР