Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова предлага в бюджета

...
Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова предлага в бюджета
Коментари Харесай

МРРБ предлага бюджетът за пътища за 2022 г. да е 1,5 млрд. лв.

Служебният министър на районното развиване Виолета Комитова предлага в бюджета за пътища за идната година да бъдат заложени 1,5 милиарда лева Това сподели тя в особено изявление за вестник „ Строител “.

За съпоставяне за „ поддържане, рационализация и създаване на техническата инфраструктура, обвързвана с възстановяване на транспортната досегаемост и интегрираното ръководство на водните запаси и геозащита “ от Министерство на регионалното развитие за 2021 година, който беше гласуван по времето на кабинета Борисов 3, възлизаше на 852 млн. лева  

„ Не водя война със строителните компании. Те са строили и ще не престават да строят за България. Срещнахме се и започнахме да работим по значимите тематики в късия мандат на служебното държавно управление “, изяснява Комитова.

Министър Комитова твърди, че ще предложи сумата от 1,5 милиарда лева за ремонт и поддръжка на в бюджет 2022, които средства би трябвало да се гласоподават от идващото постоянно държавно управление.

„ Установих, че от 2018 г.  за тази действия всяка година са давани сред, 1,5 и 2 милиарда лева Проблемът е, че са давани не през глоба на Народното събрание, а с министерски постановления от остатъци в бюджета “, разяснява министър Комитова.

Тя акцентира, че тази процедура е поставяла строителните компании в риск от предходните ръководещи, тъй като никои не може да подсигурява, че ще има бюджетни остатъци в края на годината, с цел да се заплати на компаниите. При бюджет на АПИ за настоящ ремонт и поддръжка 400 млн. лева, на всички е ясно, че са незадоволителни при големите потребности. „ Тази строителна активност е ръководена по доста безконтролен метод. От години компаниите в пътния бранш зависят от един дребен бюджет, от остатъци, от постановления, от това кой по кое време ще откри пари да им заплати. Тази процедура би трябвало да се отстрани. Парите би трябвало да са сигурни, работата да е обвързвана с парите, които са избрани по бюджет и да се съблюдават периоди и качество и така нататък, тъй като противното значи безпорядък и голям стрес “, разяснява районният министър.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР