Служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков коментира проблема

...
Служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков коментира проблема
Коментари Харесай

Министър Шишков за лошите ремонти: Проблемът май е в общините и държавата, а не в строителните фирми

Служебният министър на районното развиване арх. Иван Шишков разяснява казуса с някои от ремонтите на съществени неща у нас като Автомагистрала " Тракия " и жълтите павета в София. 

" Тази проба (бел.а. той демонстрира изрязан асфалт от " Тракия " ) е от втори лот - трасето от Стара Загора и Нова Загора. Там е по-добре настилката, а сред Нова Загора и Ямбол има неналичия. В лота Стара Загора - Нова Загора компанията е " Трейс ". Интересно съвпадане, защото приказваме за качеството на строителството, е, че същата тази компания сега ремонтира жълтите павета в София. Тоест, един от най-емблематичните кавги сега на равнище поправки в столицата, се оказва, по този начин, че същата компания е реализатор на този ремонт ", разкри той в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Ремонтите в центъра на София са финансирани по оперативна стратегия " Региони в напредък ", която е към Министерството на районното развиване. Финансовата рамка, която министерството би трябвало да даде е 41 милиона, а целият план е 46. Тоест, има съфинансиране от пет милиона от столична община. До март месец би трябвало да бъде приключен плана. Аз персонално стартирам да се тормозя, че София ще загуби едни пари. Тоест, опцията на София да получи парите е да бъде осъществен качествено цялостния ремонт на центъра на София ", добави арх. Шишков.

" Относно " Трейс - в началото строителят е бил различен, след това е сменян. Тоест, и в двата лота следим едно забавно събитие - има един строител първоначално, след това имаме протокол за прекъсване на градежа, след това имаме промяна на строителя. Възложителят в тази ситуация е Столична община. Имам възприятието, че главният проблем е от възложителя, а не от строителните компании. Начинът, по който се разпореждат ремонтите, методът, по който ремонтът и новите строителства са осъществени, методът, по който институцията би трябвало да ги следи тези поправки, целият развой е на ниско равнище от самата страна и от общините. Няма по какъв начин всички компании да са неприятни, по-скоро имаме неприятен собственик в общините и страната. Ако нещата се сложат на ясна основа, този проблем с компаниите най-вероятно няма да се случи ", безапелационен бе той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР