Служебният министър на правосъдието Крум Зарков призова депутатите да излъчат

...
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков призова депутатите да излъчат
Коментари Харесай

Крум Зарков призова депутатите да попълнят квотите в КС и ВСС

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков прикани депутатите да излъчат изборните си членове в разнообразни органи с изминал мандат, измежду които Висшият правосъден съвет, Съдебният инспекторат и Конституционният съд.

Пред парламентарната Комисия по конституционни въпроси Зарков подсети, че в писмо до Народното събрание ръководителят на Конституционния съд Павлина Панова е отбелязала, че към този момент от месеци в съда има две непопълнени места.

На първото съвещание на Комисията по конституционни въпроси беше коментирано мнението на Венецианската комисия по законодателните оферти за отчетност и надзор на основния прокурор. По думите на министър Зарков те отиват оттатък наказателното гонене и слагат въпроса за статута и пълномощията на обвинител №1.

В края на октомври Венецианската комисия даде позитивна оценка на концепциите, създадени от екипа на някогашния правосъден министър Надежда Йорданова, само че настоя за повсеместен метод, който да включва преразглеждане на институционалната конструкция на Висшия правосъден съвет и на неговата Прокурорска гилдия, както и ограничение на функционалностите на държавното обвиняване отвън сферата на наказателното право.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР