Служебният министър на правосъдието Крум Зарков посети днес терена в

...
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков посети днес терена в
Коментари Харесай

Крум Зарков провери терена в Самораново, където ще бъде построен нов затвор

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков посети през днешния ден терена в с. Самораново до Дупница, избран за строителство на новия пилотен затвор, образователен център и преходно поделение

Това оповестиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Зарков прегледа мястото, на което се планува построяването на пенитенциарния комплекс, който ще дава отговор на актуалните европейски условия. Средствата за него са по план „ Повишаване на потенциала на личния състав, създаване на пилотен затвор, обвързван с образователен център и възстановяване на рехабилитацията на лишените от независимост “, изпълняван от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година

Миналата седмица публичната поръчка за построяването на пилотен затвор, обвързван с център за образование на личния състав и създаване на преходно поделение (Half way house), бе оповестена наново на  на Портала за електронни публични поръчки, като крайният период за подаване на предложения е 12 септември. Сред плануваните в капиталовия план обекти са нов корпус на пандиза с 200 килии за 400 лишени от независимост, нова сграда-център за образование на личния състав и чиновници и други.

Предвижда се при започване на идната седмица министър Зарков да направи работно посещаване в Норвегия, където да разиска дейностите по реализацията на плана с норвежките сътрудници.

При визитата си в Самораново правосъдният министър бе придружаван от отрасловия заместник-министър Мария Павлова, от основния шеф на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов и други специалисти по плана.

Преди това той посети пандиза в Бобов дол, където се срещна на място с изискванията, при които търпят своите присъди лишените от независимост, както и с изискванията на труд на надзорно-охранителния състав.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР