Служебният министър на правосъдието Крум Зарков коментира записа, който публикува

...
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков коментира записа, който публикува
Коментари Харесай

Крум Зарков: Службите нямат нищо общо с правенето и разпространяването на записа

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков разяснява записа, който разгласява Радостин Василев през вчерашния ден, като акцентира на изказванията за това, че измененията в службите са съгласувани с непознати посолства.

Той съобщи, че е уверен, че службите за сигурност, Министерство на вътрешните работи или който и да е няма общо с правенето и разпространението на тези записи.

„ Струва ми се, че хората, които през вчерашния ден за жалост чухме по този метод, нямат доста ясна концепция какво и по какъв начин вършат службите в последните 10 месеца. На мен като министър неведнъж ми се постанова да работя както с шефовете на служби, по този начин и с техните чиновници по най-различни въпроси. Аз смятам, че България сега разполага с една доста сериозна конструкция и на службите за сигурност, и на Министерство на вътрешните работи, основана и ръководена от експерти “, сподели Зарков пред bTV.

Според него, макар изказванията, че са подвластни, в неговата работа със службите той не е видял такова нещо.

Зарков разяснява и механизма за следствие на основния прокурор, който дефинитивно бе признат през вчерашния ден с 210 гласа „ за “.

„ Нямам упования към Висшия правосъден съвет дали ще махне предварително Иван Гешев или по кое време ще го направи. Надявам се обаче Висш съдебен съвет да заседава регулярно, да се споделя всичко намерено и всеки да си носи отговорността с крайното гласоподаване. А другояче в случай че се стигне до отстраняването на Гешев, изрично този Висш съдебен съвет не би трябвало да избира нов основен прокурор “, посочи правосъдният министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР