Служебният министър на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната

...
Служебният министър на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната
Коментари Харесай

Панайотов в Граф Игнатиево: МиГ-овете няма да бъдат приземени

Служебният министър на защитата Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов са се срещнали с персоналния състав на авиобаза Граф Игнатиево. Това се случва близо седмица след трагичния случай с водача от базата майор Валентин Терзиев при обучение в Черно море.

По време на срещата министърът е уверил, че водачите ще намерят сили да продължат да служат на България макар „ всички непремерени изявления “.

Министърът е опровергал, че самолетите МиГ-29 ще бъдат приземени в резултат на случая и водачите няма да могат да се приготвят и да извършват своите отговорности.

Самолетите са в своя витален цикъл, имат контракт за поддръжка и тяхната употреба ще продължи, е споделил Георги Панайотов.

Той е показал и, че и ще се търси вид за сключване на контракт за удължение на ресурса след приключване на сегадействащото съглашение за поддръжка.

По време на срещата водачите са поискали изясненост за множеството брой часове за подготовка, оповестиха от Министерството на защитата.

Все още не е възобновено търсенето на черната кутия на падналия аероплан МиГ-29. Причина остават неподходящите метеорологични условия в региона на търсенето.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР