Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов е запознал с помощник-държавния

...
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов е запознал с помощник-държавния
Коментари Харесай

Запрянов разговаря с Джеймс О‘Брайън и помощник генералния секретар на НАТО Ангъс Лапсли

Служебният министър на защитата Атанас Запрянов е срещнал с помощник-държавния секретар на Съединени американски щати Джеймс О‘Брайън с целите на служебното държавно управление в областта на отбранителната политика, оповестиха БНР с позоваване на МО.

Запрянов е подчертал желанията за продължение на напъните за оказване на нужната поддръжка за Украйна и е удостоверил евроатлантическата ориентировка на държавното управление. Очертал е и упованията на България от идната Среща на върха на НАТО във Вашингтон. Служебното държавно управление ще продължи напъните за повишение на качествата и модернизацията на българските въоръжени сили, на обществения статус на българските военнослужещи.

Помощник-държавният секретар Джеймс О‘Брайън е дал висока оценка на напъните, които българската страна поставя, и е удостоверил американската поддръжка за България, показват от отбранителното министерство.

Пред заместник-министъра на външните работи на Украйна - Микола Точицки, Запрянов е препотвърдил българската поддръжка за евроатлантическата интеграция на страната му.

Запрянов е разговарял и с асистент генералния секретар на НАТО Ангъс Лапсли и с държавния секретар на Румъния поради подписването на Меморандум за основаване на Регионално компонентно командване на специфичните интервенции.

Срещи Запрянов е имал и с държавния министър на Обединеното кралство, Англия и Северна Ирландия лорд Тимъти Минто.

Поредицата срещи е станала в рамките конференцията на Международната конференция " Кримска платформа " в София.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР