Служебният министър на образованието проф. обясни в предаването Тази събота

...
Служебният министър на образованието проф. обясни в предаването Тази събота
Коментари Харесай

Николай Денков обясни защо не се е присъединил към проекто-кабинета на ИТН

 Служебният министър на образованието проф. изясни в предаването " Тази събота и неделя “ за какво е отказал предлагането да влезе в състава на проекто кабинета, препоръчан от " ИТН “.

" Аргументите са свързани с това дали можеш да си свършиш работата по метода, по който разбираш за верен “, съобщи проф. Денков. Той уточни, че диалозите са били водени от Николай Василев.

" Вчера Асен Василев и Николай Василев показаха двете си хрумвания за стратегии. За мен е елементарно да илюстрирам по какъв начин би се отразило, това което предлага Николай Василев на просветителната система. По това какво би трябвало да се случи, няма разлики. Разликите идват в това по какъв начин да се случат нещата “, изясни проф. Денков.

" С министър Асен Василев имаме ясна концепция по какъв начин да се направи актуализиция на бюджета и да има средства за пенсиите, за медицинските служащи и за подготовка за бизнеса, в случай че бъде затворен при възможна последваща вълна на ковид. 

Това, което ни показа Николай Василев наподобява по различен метод – да няма актуализация на бюджета, да няма тези средства, които предвиждаме за тези сфери, което неизбежно ще докара до обществен конфликт сред другите групи “, счита проф..

" С други думи, в случай че аз желая пари за електронни устройство за новата образователна година, това ще се сблъска с настояванията на пенсионерите да бъдат запазани техните спомагателни средства. Не желая да вземам участие в подобен конфликт, тъй като той не е обективен “, съобщи проф. Денков.

" Когато намалявате налозите, без да поставите като главен акцент прекъсването на приключването на разноските, по какъв начин ще увеличите заплатите, не се връзва салдото. Плюс – минус не дава това, което Николай Василев твърди, че ще се случи. При Асен Василев на мен ми е ясно какъв е проектът до края на тази година, както и за идната. Това, което аз не видях е какво би се случило в идващите месеци, в случай че тръгне да се осъществя предлагането на Николай Василев “, изясни още служебният министър.  

" В момента целият фокус е да си свършим мандата, по този начин както сме го почнали. Обявили сме цели, има няколко неща, които би трябвало да довършим до края на юли. В момента нямам други цели “, безапелационен беше той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР