Служебният министър на културата Велислав Минеков постави под въпрос по-нататъшното

...
Служебният министър на културата Велислав Минеков постави под въпрос по-нататъшното
Коментари Харесай

Минеков: Съществуването на СЕМ е под въпрос. Не действа

Служебният министър на културата Велислав Минеков сложи под въпрос по-нататъшното битие на Съвета за електронни медии (СЕМ), тъй като в настоящия си състав заема политически позиции. Той направи това във видеоразговор с евродепутатката Елена Йончева, която го потърси от Брюксел, съобщи dir.bg.

Причината е абсурдът, който се развихри сред него и БНТ1, след обвиняванията му, че шефът Емил Кошлуков е прекъснал програмата, с цел да бъде излъчен онлайн брифинг на ГЕРБ. По този мотив, след запитване на Минеков, от Съвет за електронни медии излязоха с позиция, в която се споделяше, че намесата в публицистичното наличие от страна на страната в лицето на нейните органи е неразрешена, доколкото би представлявала цензура.

" Съжалявам, само че Съвет за електронни медии не работи в България. Изобщо, неговото битие е под въпрос. Основното злощастие се състои в този недействащ и неплатежоспособен Закон за радио и телевизия. Другата причина са инцидентните попадения, които са чисто политически, в Съвета за електронни медии. За страдание, през последно време същият този съвет заема политически позиции. Те са извънредно разпознаваеми ", съобщи през днешния ден Минеков.

По думите му самият той се сблъскал с отвращение на Съвет за електронни медии да се придържа към закона, тъй като отправил до него запитване, на което не е получил съответен отговор.

" Нужни са напряко нови правила, най-много имайте поради, че там е изборът на генералните шефове на публичните медии. Това не постоянно е успешно. Освен това публичните медии, както видяхте, могат да бъдат и наказвани от държавното управление. Първо, с понижаване на бюджета на Националното радио и надлежно предвид на дейностите, които се правят в Националната телевизия, същият бюджет да бъде повишен, без да се зададе въпрос какво се е случвало до момента ", добави министърът.

Накрая той заключи изрично: " С една дума, тук би трябвало да има смяна - непременно. Трябва да се отбрани свободата на словото. Обществените медии не би трябвало да обслужват политици и политически партии - те не са за това ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР