Служебният министър на културата Велислав Минеков обеща и отиде до

...
Служебният министър на културата Велислав Минеков обеща и отиде до
Коментари Харесай

ГЕРБ: Минеков е еманация на овластената арогантност, която се мотивира лично от президента Радев

Служебният министър на културата Велислав Минеков даде обещание и отиде до централата на ГЕРБ. По-рано през днешния ден от ведомството пуснаха известие, че той ще връчи писмо по отношение на процедурата по освобождение на двата етажа, където се обитава партията.

Представители на ГЕРБ чакаха министъра да се качи, само че той по този начин и не посмя да се качи в асансьора като съобщи, че чака представител на партията да слезе. По думите на Минеков писмото е с осведомителен темперамент. Служебният министър съобщи, че в случай че никой не слезе, документът ще бъде изпратен и по административен път. В последна сметка той остави писмото на портала и излезе.

На въпрос на публицисти, дали това не е наказване Минеков съобщи:

" Това не е наказване. Трябва да спасим НДК. НДК би трябвало да се оправя със личния си бюджет. Трябва да има облага “, съобщи той.

В офиса на партията чакаха Минеков да се качи, само че това не се случи.

" Това не ви ли припомня за времена от педи 30 години. “, попита медиите зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

" Всяка партия има право на централа. Ние разбрахме за визитата на Минеков от известие на Министерство на културата. Всички си даваме сметка, че този театър се прави, с цел да удовлетворяват упованията на тези, които се радват на всички дребни или огромни процеси на изчегъртването на партия ГЕРБ. “, добави Росен Желязков.

" В миг, в който чакаме да имаме постоянно държавно управление, което да взема решение проблемите на страната, жителите и бизнеса, това са зрелища, в които за жалост няма самун. Нито по смисъла на закона, нито по смисъла на умишлен акт, няма съображение и причина да напуснем. Това не е НДК. Това е административна постройка, която преди доста години е строена за потребностите на министерството на защитата. Договорът ни не е изминал. Всяка парламентарно показана партия има право на централа. “, добави Желязков.

" Минеков е еманация на овластената надменност и почтено казано нецензурност, която се стимулира от Президентството и персонално от президента Радев. Това явно е опит за възмездие и криворазбрана правдивост “, разяснява от своя страна Даниел Митов.

Зам.-председателят на ГЕРБ акцентира, че Минеков и ведомството му не са принципал  на постройката, в която се обитават офисите на партията.

" Българска социалистическа партия не заплаща наем, ДСБ не заплаща наем, Демократична България не заплаща наем. Това важи за всички. В една народна власт политическите партии би трябвало да бъдат подтиквани и да имат условия, с цел да извършват своята активност “, добави Дениел  Митов.

" Това, което се случва, наподобява на политическа принуда. От болната глава на хубавичко се трансферира един проблем и то в края на министерския интервал на служебния министър, който с изключение на зрелището, не носи никаква добавена стойност. Странно е и мълчанието на президента, който би трябвало да вземе отношение “, акцентира Росен Желязков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР