Служебният министър на икономиката Никола Стоянов обясни пред БНТ причините

...
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов обясни пред БНТ причините
Коментари Харесай

Министър Стоянов за рокадата в КЗП: Бяха са превърнали в политическа бухалка, назначавали са и лица с криминално минало

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов изясни пред Българска национална телевизия аргументите за промяната на целия състав на Комисия за отбрана на потребителите.

По думите му КЗП е работела като политическа бухалка, има доста сигнали за противозаконни назначения на хора, в това число и на разположение с престъпно минало, обвързвано с тежки нарушавания на закона.

Освен това министерството на стопанската система е разкрило и административни нарушавания при назначението на освободения състав.

" Като цяло ръководителят не дава отговор на условията и е назначен в нарушаване на закона. Дипломата, която е показал, цялото им назначение, постановлението на Министерски съвет - не е спазена процедурата, няма отчет на Министерство на стопанската система, не е подписан и не е координиран от хората, които би трябвало да го съгласуват. Това е административната част. По-важната за нас част е, че един самостоятелен орган, какъвто би трябвало да бъде КЗП, стана политическа бухалка. През цялото време взимат политически мнения, цитират се неща, конференции политически, а в същото време имаме ужасно доста сигнали във връзка с тяхната активност. Става въпрос за противозаконни назначения, за хора, които не дават отговор изрично на изискванията за заеманите длъжности и те го знаят, по тази причина са ги назначавали на 6 часа, на 4 часа, а не на цялостен работен ден. Включително имаме сигнал, че е назначено лица с престъпно минало и то за тежки нарушавания в предишното си закононарушения ", сподели Стоянов.

По-рано тази заран освободените членове на Комисията за отбрана на потребителите изпратиха позиция до медиите, в която дефинират дейностите на служебното държавно управление като груба интервенция в независимостта на контролните органи и надхвърляне на пълномощията на длъжностен кабинет според Конституцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР