Служебният министър на енергетиката Росен Христов видя връзка между наложените

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов видя връзка между наложените
Коментари Харесай

Росен Христов хвърли вината за проверката на договора с „Боташ“ върху таксите за пренос на руски газ

Служебният министър на енергетиката Росен Христов видя връзка сред наложените от кабинета „ Денков “ такси за транспорт на съветски газ и инспекцията на Европейска комисия на контракта с „ Боташ “.

20 октомври 2023, 15:36

Европейска комисия разисква с България таксата върху преноса на съветски газ

„ Съмнението на Европейска комисия са подбудени от наложените такси върху преноса на газ България. Комисията видя в България една нападателна политика към други европейски страни. Опит за облагодетелстване от инфраструктура, който не е опрадан по никакъв метод и не е правно аргументиран. Тази инспекция инициира инспекция и на контракта с „ Боташ “ “, съобщи пред Българска национална телевизия длъжностен енергиен министър в кабинета на Гълъб Донев. Двете инспекции съгласно него неслучайно са тръгнали дружно.

„ Те желаят да ревизират дали не можем нелегално да събираме такси от европейски страни, възползвайки се от нашето място. Договорът ни беше приветстват от Съединени американски щати и Европа. Те го видяха като прозорец към международния пазар на газ. В момента го виждат като път, на който можем да сложим преграда “, опита да изясни Христов.

Той още веднъж съобщи, че договорът бил тестван: „ Ако са желали до момента инспекция от януари до момента да са го инициирали доста пъти “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР