Служебният министър на енергетиката Росен Христов инспектира реконструкцията на една

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов инспектира реконструкцията на една
Коментари Харесай

Росен Христов инспектира ремонтирана подстанция

Служебният министър на енергетиката Росен Христов инспектира реконструкцията на една от най-старите подстанции в Девня, информират от пресцентъра на МЕ.

По думите му сигурното зареждане с електричество на битовите и индустриалните потребителите е измежду главните цели на кабинета.

Инвестицията е на стойност малко над 4 милиона лв.. Тя включва цялостното възобновяване на откритата разпределителна уредба на подстанцията. Същевременно, с нужните реконструкции и в закритата разпределителна уредба, са построени и системите за дистанционно управление на обекта от Опорен пункт Варна.

Ръководителят на ЕСО МЕР-Варна инж. Христо Гергов изясни, че през годината е завършено и строителството на новия двоен 110 kV електропровод Кичево-Батово от Каварна до Варна и нужните присъединителни уреди в трите подстанции на стойност 24 млн. лв..

С тази инвестиция и с завършените през годината рехабилитации на 3 електропровода 110 kV в Добричка област, на обща стойност над 30 млн. лв., ЕСО е подобрила електропреносната мрежа в района, за да усили потенциала на преносната система и да отговори на предизвикването за преместване на силата, генерирана от възобновими енергийни източници.
ТЕМА преди 2 дни 728 преди 3 дни 5060 преди 3 дни 1998
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР