Служебният кабинет служи на политиците. Народът няма никакво доверие към

...
Служебният кабинет служи на политиците. Народът няма никакво доверие към
Коментари Харесай

Политологът Иван Начев: Главчев подходи сравнително несериозно при съставяне на кабинета

Служебният кабинет служи на политиците. Народът няма никакво доверие към него през цялото време, в него има проблематични лица, които основават проблеми във усещането му от хората. Хаосът, който може да провокира той, може да отдалечи Шенген и еврозоната от България. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът Иван Начев.

 

" Служебният кабинет беше преждевременно изработен от Димитър Главчев. Той подходи относително несериозно, вместо да организира задълбочени диалози и да предложи хора, които биха се заели директно с тези министерства, за които ще бъдат виновни, той предложи хора, които не са толкоз известни, в това число и самия Стефан Димитров.

 

Става въпрос за външния министър на България, в една обстановка, в която предстоят европейски избори, по-късно ще следва избор на европейска комисия, където има много рецесии, по които бързо би трябвало да се реагира от страна на Европейски Съюз.

 

Външният министър би трябвало да бъде разпознаваемо лице за нашите сътрудници. Даниел Митов е извънредно подобаващ, тъй като той има зад тила си сходен европейски опит и е различим в европейското пространство, само че в съответната обстановка не е подобаващ. Митов е зам.-председател на водеща партия в България. На второ място ние не знаем дали той ще се кандидатира за евродепутат ", обърна внимание Иван Начев.

 

Той обърна внимание, че президентът нападна цялата процедура и това е доста потребно за самия него: " След измененията в Конституцията новата позиция на президента ускори неговите функционалности, неговото място и роля в политическия живот. Съвсем естествено той подлага на критика държанието на Главчев и през него самата конституционна процедура, само че и няколко пъти към този момент се разграничи. Радев обаче се пробва да ускори позициите си и да стане незаобиколим фактор в българския политически живот, мандатът му на президент въпреки всичко изтича през 2026 година и той би трябвало да мисли за ново политическо бъдеще ".

 

Относно вота на съмнение към кабинета " Главчев " от страна на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ, Начев дефинира като опит на съответните партии да консолидират гласоподавателите си, а не че толкоз се интересуват какво ще прави кабинета " Главчев ".

 

По думите му служебният кабинет би трябвало да резервира външнополитическата ориентировка на България, също по този начин обаче България дава сигнал, че не може да бъде сигурен и либерален политически сътрудник, на който да разчитат в Европейски Съюз.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР