Служебният кабинет призна, че не може да завърши автомагистрала “Хемус”

...
Служебният кабинет призна, че не може да завърши автомагистрала “Хемус”
Коментари Харесай

Нанков: “Хемус” може да бъде завършена през 2024 година само от ГЕРБ

Служебният кабинет призна, че не може да приключи автомагистрала “Хемус” през 2024 година Но ние можем! И то не нелегално, както се пробват да внушат. А при прецизно съблюдаване на разпоредбите. Но с доста работа, с активизиране на администрациите в Министерство на регионалното развитие и АПИ - тъй като тези процеси са техен ангажимент. Сега те просто не работят.

Това написа във фейсбук лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за област Ловеч Николай Нанков.

Доскоро отрасловият шеф в строителното министерство Тодор Стоянов, вместо да провежда процедурите, ходеше на митинги и саботираше работата. Време е да се раздвижи, споделя още Нанков. И прибавя, че няма сектор от “Хемус” без план. А служебното държавно управление единствено спекулира по тематиката.

Според Нанков е излязъл нескрито и разнобой в служебния кабинет: районният министър Комитова споделя, че “Хемус” е значима, само че финансовият - че не е толкоз незабавна. И взе парите за аутобана, обезпечени от нас. За други действия.

“Рухна митът им, че парите са откраднати - взеха близо половин милиард, заделен от кабинета “Борисов 3” за “Хемус””, отсича лидерът на листата за област Ловеч.
Иначе си проличава, че служебната министърка е учител - дръпна една лекция по капиталов развой.

Но за жалост - цялостна с неточности. Защото разрешителното за градеж не е обвързано с задатъците. Защото то е съображение за старт на действителното строителство. А задатъците са за предхождащите подготвителни действия, изяснява Нанков. И прибавя, че по калкулации на специалисти от Камарата на строителите в България, задатъците са икономисали милиони като са фиксирали цените на материалите на равнищата от 2019 година А повишаването на всички материали е сензитивно, изключително в пандемията - стоманата да вземем за пример е скочила със 110%.

“Предполагам, че до изборите ще чуем още доста полуистини и откровени неистини. Но хората виждат кой работи. И кой единствено хвърля пушилки”, прибавя Нанков. И приключва: “Ще въведем ред в хаоса! Гласувайте за ГЕРБ-СДС с номер 5 в бюлетината!”

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР