Служебният кабинет предлага НСО да не пази бившите председатели на

...
Служебният кабинет предлага НСО да не пази бившите председатели на
Коментари Харесай

НСО ще пази по-малко бившите премиери, защото се сменят много често

Служебният кабинет предлага НСО да не пази някогашните ръководители на Народното събрание и експремиерите през целия 4-годишен интервал откакто към този момент не заемат въпросните постове. Това излиза наяве от препоръчани промени в Правилника за използване на Закона за Националната работа за защита, оповестени за разискване в.

Причината е, че напоследък министър председателите и шефовете на Народното събрание се сменят нагъсто и това значи големи разноски от страна на НСО, излиза наяве от претекстовете на служебния министър-председател. Заради това той предлага правото им на защита да се прави оценка от време на време според от това дали са застрашени или не. В момента НСО да вземем за пример би трябвало да обезпечава защита и превоз на трима някогашни министър председатели - Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков. Отделно от това би трябвало да пази някогашните шефове на Народното събрание Ива Митева и Никола Минчев. Заедно с това би трябвало да се охраняват и настоящите президент Румен Радев, началник на Народното събрание Вежди Рашидов и министър председател Гълъб Донев.

По закона за НСО лицата, заемали длъжностите ръководител на Народното събрание или министър-председател се пазят до 4 години след освобождението им от служба. Сега това се пояснява като бранене за целия 4 годишен интервал. Сега се предлага това да става в този период, само че единствено в случай че има застрашеност.

Това ще спести пари и запас на НСО, твърди служебният министър председател. Пак поради икономисване на средства Донев предлага и НСО да не охранява непрекъснато почивната станция " Шабла ", тъй като там от доста време не е обитавало охранявано лице.

Служебното държавно управление предлага и смяна в правилника, посредством която офицерите и сержантите от службата ще минават през полиграф ( " детектор на лъжата " ) за определяне на истината при осъществени дисциплинарни нарушавания от тях.  До момента държавните гардове минаваха детектор на лъжата единствено при постъпване в службата, само че нямаше по какъв начин да бъдат задължени да се изследват, с цел да се ревизира тяхната преданост.

Тази опция бе предлагана на няколко пък през годините. Тя стана изключително настояща, когато прокуратурата арестува и упрекна в организирането на ликвидиране на почитан офицер от службата. Промяната обаче по този начин и не бе направена. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР