Служебният кабинет, чиято задача е да организира изборите в началото

...
Служебният кабинет, чиято задача е да организира изборите в началото
Коментари Харесай

Служебният кабинет уволни и шефа на пътната агенция

Служебният кабинет, чиято задача е да провежда изборите при започване на октомври,  продължава стремително да сменя ръководители на значими държавни ведомства, като че ли ще ръководи години. След като бяха  " разчистени " върховете на Национална агенция за приходите, митниците, държавния запас, ДНСК, Инспекцията по труда, Гранична полиция и така нататък, през днешния ден стана ясно, че е уволнен и ръководителят на Агенция " Пътна инфраструктура " Тодор Василев. Това е следващото " изчегъртване "  на управителен кадър, назначен от кабинета " Петков ". 

Тодор Василев бе комплициран отпред на АПИ от министър Гроздан Караджов. Служебният министър Иван Шишков обаче е решил да повери поста на Иво Иванов, който предходната година различен длъжностен министър - Виолета Комитова, назначи за началник на Националното тол ръководство.

Според предоставената на медиите биографична информация Иванов е магистър инженер по „ Транспортен мениджмънт и логистика “ от Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков ", приключил е „ Международни връзки “ в Нов български университет и е специализирал в Оксфорд. Освен това е работил в екипа на националния омбудсман, а по-късно е бил директор „ Комуникация и информация “ в АПИ. Иво Иванов беше шеф на Националното тол ръководство.

Министър Василев е уволнил от АПИ и Асен Ненчев, който бе член на управителния съвет на организацията. 

Сега в УС влизат ръководителят Иво Иванов и две дами - Теодора Василева - ново предопределение, и " заварената " Николина Чапанова. Василева е приключила " Право "  в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". От завършването си до момента е ръководещ съучастник в Адвокатско сдружение " Йовчев, Чочеви и сътрудници ". Николина Чапанова е дълготраен чиновник на организацията, правист, приключила е " Международно право и интернационалните връзки "  в СУ " Св. Климент Охридски ". Член е на Управителния съвет на АПИ от 7 февруари 2022 година

 

Още рокади

Вчера министър председателят Гълъб Донев е уволнил и ръководителя на Патентното ведомство . А в дневния ред на днешното съвещание на държавното управление са включени още промени в институции. 

От Патентното ведомство (ПВ) е освободена Таня Найденова-Митова, която беше предопределение на Корнелия Нинова. Митова, бивш столичен общински съветник и член  Националния съвет на Българска социалистическа партия, оцеля отпред на ведомството единствено два месеца. Новият ръководител на ПВ е Владя Борисова, която заемаше този пост  преди Митова. 

Новата остаряла председателка е щерка на някогашния ректор на УНСС проф. Борислав Борисов. Притежава юридическо и икономическо обучение от УНСС. Ръководила е Института по интелектуална благосъстоятелност и софтуерен трансфер към УНСС. 

За днешното съвещание на служебния кабинет е планувано още да бъдат определени нови председатели на Националната комисия за битка с трафика на хора към Министерския съвет и на Централната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните. Служебният кабинет ще направи промени в състава на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт.

 

Нови зам.-министри

Със заповед на служебния премиер Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри, оповестиха от държавната пресслужба. За заместник-министър на земеделието е назначен Тодор Джиков. В интервала 2020 г.-2021 година Джиков е бил консултант на министъра в същото ведомство. По обучение е икономист.

На длъжността заместник-министър на превоза и известията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е разнообразни управителни длъжности в Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, като в интервала февруари 2017 година – януари 2022 година е бил общоприет шеф на държавното дружество. Висшето му обучение е в областта на ръководството на превоза и ръководството на планове.

Десислава Георгиева е назначена за заместник-министър на районното развиване и благоустройството. Заемала е разнообразни длъжности в Министерство на регионалното развитие в границите на професионалното й развиване, като от 2018 година до момента е била шеф на дирекция „ Управление на териториалното съдействие “ в министерството. Завършила е интернационалните стопански връзки в УНСС.

 

Български пощи още веднъж към превоза

Политиката по пощенските услуги към този момент ще се реализира от вицепремиера по икономическите въпроси и министър на превоза Христо Алексиев, реши служебният кабинет. В предходното държавно управление пощите бяха извадени от транспортното министерство и трансферирани на вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова. 

" Министерство на превоза и известията има функционални компетентности и има добър опит и експертиза във връзка с ръководството на " Български пощи " ЕАД. В тази връзка правата за едноличен притежател за управляването на " Български пощи " ще бъде от страна на Министерство на превоза и известията ", изясни след съвещанието на кабинета заместник-министъра на превоза Николай Найденов.

С нови членове е и надзорният съвет на НЗОК. Тук смяната е по-скоро техническа, тъй като в надзора влизат представители на институциите, чиито титуляри в този момент са заменени. За представители на страната са избрани Александър Златанов, зам.-министър на опазването на здравето, 
Людмила Петкова, зам.-министър на финансите, Мария Беломорова, шеф на дирекция в Министерство на здравеопазването, и Борис Михайлов, актуалният изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите. Те застъпват на мястото на Васил Пандов, Виолета Лорер, Естел Василева -Тодорова и Румен Спецов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР