Служебният енергиен министър Росен Христов се яви в Националната следствена

...
Служебният енергиен министър Росен Христов се яви в Националната следствена
Коментари Харесай

Росен Христов се яви в следствието на разпит за спрените доставки на газ


Служебният енергиен министър Росен Христов се яви в Националната следствена работа, където бе свикан като очевидец по отношение на следствието на прокуратурата по прекъсването на контракта за доставките на газ от „ Газпром Експорт “ и последващите месеци за пазаруването на газ от други компании.

Христов съобщи обаче, че не може да разисква елементи, с цел да не пречи на следствието.

" Мен персонално като министър и жител най-вече ме тормози нарушаването на Закона за енергетиката и пазаруването на газ без тръжни процедури макар резултата от високата цена ", бе сбитият му коментар по тематиката.

Бойко Борисов с искане за оставката на Росен Христов

В ефира на bTV тази заран водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска оставката на Росен Христов. Във връзка с това той разяснява, че не е схванал смисъла от това искане.

„ Той ме упрекна, че върша някаква политическа офанзива. Може би не е слушал деликатно. В моето изявление, с изключение на обстоятелства за дейностите на „ Булгаргаз “ и икономическа оценка за резултата от тези дейности, нямаше никакви препратки нито към избрани лица, нито към съответни партии. Не знам за какво той оцени моето изявление като подигравка против „ Продължаваме промяната “. Дори държавното управление не беше споменавано, а фокусът беше напълно върху хронологията с доставките на газ и дейностите на „ Булгаргаз “, изясни Росен Христов.

Той съобщи, че няма да си подаде оставката, тъй като не счита, че с дейностите е нарушил каквото и да било.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР