Служебните министри се държат не като в кабинет, който се

...
Служебните министри се държат не като в кабинет, който се
Коментари Харесай

Протестиращи стартираха подписка за оставката на Радев, искат среща с енергийния министър и клетва, че няма да преговаря с Газпром

" Служебните министри се държат не като в кабинет, който се занимава с организацията на изборите през октомври, а като държавно управление, което се готви да ръководи дълго ". Това съобщи Вера Стаевска, която е измежду уредниците на митинга пред президентството довечера, съобщи кореспондент на Faktor.bg. Припомняме, че това е втората поредна проява против опита за връщане на " Газпром " и на реанимиране на съветското въздействие.

Това, от което са обезпокоени протестиращите е, че служебният кабинет на Румен Радев дава сигнали, че няма желание да се откъсне от съветската взаимозависимост и до 19-и август няма да се съблюдава периодите за контракта за полутечен газ.

" Газът е оръжие за войната на Владимир Путин и ние не можем да я плащаме ", безапелационна е Стаевска. Стачкуващите против следващия опит за слагане на съветските вериги ще зададат въпрос на служебния кабинет - дали ще обезпечи условия за бежанците от Украйна. Протестиращите на " Дондуков " 2 са безапелационни, че ще дават думата на всички жители на площада, стига да не са политици, които не застават зад идеята им. На демонстрацията стана ясно още, че не се работи за по-бързото стартиране на газовата връзка с Гърция.

В петък, в 16 часа стачкуващите желаеха да се срещнат със служебния министър на енергетиката Росен Христов, с цел да подпише декларация, че няма да води договаряния с " Газпром ". Протестиращите започнаха подписка за оставката на Румен Радев, която ще бъде качена и онлайн.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР