Служебната власт дава великденски добавки само на някои пенсионериСлужебното правителство

...
Служебната власт дава великденски добавки само на някои пенсионериСлужебното правителство
Коментари Харесай

Вечерни новини: Великденски добавки само за някои пенсионери; Лоша прогноза за българската икономика

Служебната власт дава великденски добавки единствено на някои пенсионери
Служебното държавно управление на президента Румен Радев въпреки всичко ще даде великденски добавки към пенсиите, само че единствено на някои пенсионери. Допълнителните пари ще бъдат получени единствено от хората, чийто приход е до линията на беднотия, която сега е 504 лева Кабинетът е пресметнал, че поддръжка ще получат малко над 1 млн. пенсионери.
Световната банка утежни прогнозите за българската стопанска система
Световната банка утежни прогнозите си за българската стопанска система – както за тази, по този начин и за идната година. Това излиза наяве от новия пролетен стопански отчет на институцията, ръководена до септември 2019 година от българката Кристалина Георгиева.
Езда с идея: Как конна база „ Ахил “ оказва помощ на деца с увреждания
Децата със специфични просветителни потребности (СОП) доста постоянно са отхвърляни от обществото. Но те могат да се интегрират и да подобрят положението си, а малко хора знаят, че едно от най-ефикасните средства за това е конната терапия. Местата, които оферират сходна терапия в България, обаче са малко. Едно от тях е Конна база “Ахил ”, която се намира покрай София и е учредена през 2014 година
България няма запас за огромна туристическа реклама: залага на роудшоу
На този стадий България не може да си разреши впечатляваща и изграждаща добра известност реклама. Затова министерството и бизнесът залагат на така наречен роудшоу, с цел да се приготви за Лято 2023.
За кого гласоподаваха българите в последните 10 години (графики)
За последните близо 10 години българските жители бяха принудени от политиците да отидат седем пъти до урните, с цел да гласоподават за Народно заседание. И единствено един път изборите са били постоянни, в останалите случаи – предварителни. За това десетилетие на политическата сцена се показваха и изчезваха разнообразни планове, някои от които будеха неразбиране с моментните си високи резултати, след което изчезваха безславно.
Върховен административен съд удостовери санкция от 343 хиляди лева за „ Кауфланд “
Върховният административен съд дефинитивно удостовери санкцията за „ Кауфланд България “ на стойност 343 417 лева за корист с по-силна позиция при договаряне. Тя беше наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) още през 2020 година, само че веригата я обжалваше.
Инвеститорите в България са скептични към споделените офиси
Дигиталното номадство е наклонност, която все по-широко навлиза в България. Все повече здания се трансформират в споделени работни пространства, а даже към този момент ставаме очевидци и на няколко co-living концепции – места, на които хората освен работят, само че и живеят.
Какво подвига цените на офис наемите в София?
Качеството и удобството идват със своята цена. Така Йордан Кръстев, шеф на Business Park Sofia, заключи обстановката на пазара на бизнес здания в София. Накратко: офисите стават все по-модерни и съобразени с екологичните условия, само че и цените им порастват.
Изкуственият разсъдък ще отсее IT фирмите
През ситото на все по-набиращия скорост изкуствен интелект ще минат всички компании в IT сферата през идващите няколко години, като ще оцелеят единствено най-адаптивните. За внедряването му ще са нужни гении със задълбочени знания. Веднъж усвоен обаче, всяка компания ще може да усили продуктивността си от 2 до 5 пъти. Именно поради това бизнес водачите би трябвало да имат визия и да пренастроят фирмите си.
Германските банки са залети от потребителски недоволства
Оплакванията на консуматори от банки и други финансови компании в Германия са се нараснали с една пета предходната година, демонстрират формалните данни. Това се случва до момента в който регулаторите се пробват да укрепят доверието в бранша и да засилят отбраната на потребителите след колапса на Wirecard, написа Reuters.

 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР