Службите си свършиха работата добре. При решението за експулсиране на

...
Службите си свършиха работата добре. При решението за експулсиране на
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Информацията от службите бе използвана по дърварски начин за политически акт

Службите си свършиха работата добре. При решението за експулсиране на 70 съветски дипломати обаче липсва липсва оценка на риска. " Това съобщи пред БиТиВи някогашният началник на ДАНС Цветлин Йовчев.

Той обясни методиката, по която службите работят в сходни обстановки. По закон ДАНС осведоми премиера, президента и ръководителя на Народно събрание за шпионажи. По лекия вид е да се осведоми посланика и той да отзове хората, в сравнение с да бъдат оповестени за личност нон грата, добави Йовчев.

Той бе безапелационен, че в такива моменти самодейността би трябвало да е на службите.

Бившият началник на ДАНС акцентира, че би трябвало да има безапелационни данни, че лицата обслужват ползите на други страни преди да се предприеме каквото и да било. Според него решението за експулсиране е последна мярка.

Йовчев изрази мнение, че решението на премиера в оставка Кирил Петков е напълно политическо. Трябвало е да се направи разбор на риска в обстановката. Трябва да има ясно цели, какво желаеме да реализираме с такива дейности, добави някогашния началник на ДАНС. Той добави, че отзоваването на съветските дипломати е могло да стане на стадии.

Според него информацията от службите е употребена по дърварски метод за политически акт.

Йовчев бе безапелационен, че е нужно да се подхващат ограниченията за предотвратяването на разследващата интензивност на други страни. Той акцентира обаче, че когато се гонят толкоз доста хора, нашите служби губят осведомителните си канали.

Когато това нещо се прави от държавно управление в оставка, може да се наложи някой различен да понесе следствията, добави Йовчев.

Той разяснява и изказванията на Лена Бориславова, че публични лица получават по 4000 лв. на месец, с цел да пазят Руси. По думите на някогашния началник на ДАНС това не е нещо ново. Пари, идеология, компрометиране и его, могат да накарат някой да работи за непознати ползи, сподели още Йовчев. Убеден, че има такива хора в България има.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР