Службите се оказаха най-тежкото раково образувание на посттоталитарния период в

...
Службите се оказаха най-тежкото раково образувание на посттоталитарния период в
Коментари Харесай

Яне Янев: Службите са раково образование

„ Службите се оказаха най-тежкото раково образувание на посттоталитарния интервал в България. 30 години едни и същи сюжети, етюди и постановки въвличат цялата страна и изместват фокуса от значимите неща ” - това съобщи в " Неделята на NOVA " Яне Янев.

Единен орган, в който да има квоти на всички управляващи, би трябвало да упражнява контрола върху службите ", счита Янев.

Според него ДАНС и ДАР постоянно се използват комфортно при всяка промяна на властта. „ ДАНС беше основана по времето на Станишев, а той постави комфортен ръководител ”, съобщи Янев. „ Според закона ДАНС е на директно послушание на министър-председателя. Аз не съм склонен с това, тъй като това е система, която генерира и продуцира кавги. Ако в действителност желаеме да сме предпазени и да има същински надзор, би трябвало да вървим към единна разследваща система ”, изясни Янев.

" Нужен е обединен орган, в който да има квоти на всички управляващи. Той да упражнява контрола върху службите ", сподели още Янев.

Според Янев контролните функционалности на Народното събрание върху ДАНС са сведени до едно " безпредметно говорене от което няма резултат ". Парламентът нямал механизъм по който да търси отговорност от Агенцията.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР