Службите и фирмите, ангажирани с почистването на Столичната община имат

...
Службите и фирмите, ангажирани с почистването на Столичната община имат
Коментари Харесай

Снегът няма да изненада Столична община, обеща Терзиев

Службите и компаниите, ангажирани с почистването на Столичната община имат цялостна подготвеност да реагират в точния момент и да обезпечават естественото и безвредно напредване на жители и коли. Това написа довечера във " Facebook " столичният кмет Васил Терзиев. 

Така разяснява той

За градската част има готови 171 снегорина, за общинската пътна мрежа - 53. При снеговалеж през нощта, спирките ще се почистват до 07:30 ч. сутринта, а при дневни снеговалежи - до 18:00 ч. Санкциите за всяка непочистена спирка на градския превоз са в размер на 2 000 лв. , предизвести той.

Снегопочистващата техника е снабдена с GPS система и в действително време ще се следи работата от оперативния дежурен център на инспектората.

Приоритетно ще се почистват методите при подлези и метростанции, както и тротоарите към учебни заведения, лечебни заведения и детски градини. Важно е да напомним, че прилежащите територии към комерсиалните обекти и жилищните парцели са отговорност на притежателите и ползвателите.

Той прикани хората да бъдат съзнателни и да почистват навреме , с цел да не се стига до произшествия.

Точно преди седмица на щаб беше основана организация и съгласуваност за почистването на снега. Столичната пожарна и 10 спешни екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " имат подготвеност да реагират на сигнали и да правят обходи на терен от рано сутринта и през целия ден. Екипите на Столичната община и на Полицията имат подготвеност при минусови температури да настаняват бездомни хора в Центъра за краткотрайно настаняване в Красна поляна, написа още в изказването му.

Припомняме, че Министерство на вътрешните работи предприе организационни ограничения по отношение на предстоящо усложняване на метеорологичната конюнктура в цялата страна.

Посъветваха жителите да анулират пътуването си, в случай че не е в действителност неотложно. В случай че се пътувате, да се зареди автомобилът с задоволително гориво и го подгответе за зимни условия.

Избирайте единствено основни пътища, даже маршрутът да е по-дълъг. Разполагайте с топли облекла и заредете мобилния телефон. Шофирайте деликатно. При мощен вятър не оставайте навън. Бъдете деликатни, когато минавате около здания, електропроводи и дървета, се споделя още в изказването на Министерство на вътрешните работи.
 Областните шефове да се задействат преди снеговалежите, разпореди Денков
Областните шефове да се задействат преди снеговалежите, разпореди Денков

Те би трябвало да проведат координационни срещи със снегопочистващите компании

Всички регионални управи да проведат координационни срещи по отношение на предстоящото утежняване на метеорологичната конюнктура в страната изиска министър председателят Николай Денков.

По негова заповед събрания би трябвало да бъдат проведени с общинските управления, регионалните дирекции на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", регионалните пътни ръководства на Агенция " Пътна инфраструктура ", регионалните дирекции на " Пътна полиция " и компаниите, ангажирани със снегопочистване.

Целта е този път захлаждането и предстоящите значителни снеговалежи да не изненадат общините. Министър-председателят упорства да се ревизира и удостовери готовността за работа на всички екипи още този уикенд и идните седмици, тъй че обитаемоте места в страната да посрещнат без проблеми зимните условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР