Службата за сигурност на Украйна (ССУ) обискира във вторник киевския

...
Службата за сигурност на Украйна (ССУ) обискира във вторник киевския
Коментари Харесай

Украинските служби обискираха киевските офиси на руските РИА Новости и RT


Службата за сигурност на Украйна (ССУ) обискира във вторник киевския офис на съветската информационна организация РИА Новости Украйна. Това заяви прессекретарят на ССУ Олена Гитлянска, представена от Укринформ.

Самата РИА Новости Украйна осведоми също така, че е арестуван нейният основен редактор Кирил Вишински.

Същевременно ССУ съобщи, че е разкрила " мрежа от медийни структури, употребявани от Москва, за водене на хибридна война " против Киев.

Кореспондентът на ТАСС в Украйна не е съумял да се свърже с Вишински и сътрудниците му в Киев посредством мобилните и стационарните им телефони, защото никой не вдигал.

Сайтът на организация РИА Новости Украйна престана да се обновява.

По-късно украинското интернет издание " Главред " цитира Маргарита Симонян, основен редактор на съветската телевизия Ар Ти, която написа в Туитър, че Киев е решил " да отмъсти " на Русия за Кримския мост.

Новоизграденият мост свързва континентална Русия с Кримския полуостров, който страната лиши от Украйна през 2014 година. Анексията бе подложена на критика като нарушаване на интернационалното право.

Симонян заяви, че украински сили на реда са нахлули в офиса на Ар Ти в Киев. " Нашите чиновници не дават отговор на позвъняванията, уеб сайтът ни не се обновява, телефоните са блокирани ", написа тя.

Говорителката на ССУ удостовери, че е обискиран и киевският офис на Ар Ти - по думите й малкия екран е " неразрешена в Украйна ", показва Франс прес.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков назова възмутителни дейностите на ССУ представители на съветски медии.

" Ако тези дейности на правоохранителните органи в Украйна имат някаква връзка с професионалната активност на тези медии, това са възмутителни и дразнещи дейности, които са в прорез с всички правила и правила и заслужават да бъдат най-твърдо наказани по линия на съответните интернационалните организации ", съобщи пред публицисти Дмитрий Песков.

" Ние прочее ще чакаме с неспокойствие тази твърда и безкомпромисна реакция ", добави той.

Русия ще вземе ответни ограничения след дейностите на ССУ по отношение на съветски медии - ще работи квалифицирано, само че и упорито, бранейки ползите на съветските средства за всеобща информация, увери представителят на Кремъл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР