Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи за приключване на

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи за приключване на
Коментари Харесай

В Киевско-Печорската лавра откриха хора със... съветски паспорти и 100 хиляди долара

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заяви за привършване на следствените дейности на териториите на Свето-Успенската Киевско-Печорска лавра в Киев, в Свето-Троицкия манастир и в пространствата на Сърненско-Полеската епархия на Украинската православна черква (УПЦ) в Ровенска област, осведоми Руската работа на Би Би Си.

Според ведомството на територията на храмовете са открити хора без документи, съветски жители, както и повече от 2 милиона гривни (54 хиляди щ. долара), над 100 хиляди щатски $ и няколко хиляди съветски рубли.

Освен това по време на обиските следователите са разкрили проруска литература, употребена в образованието в семинариите и енорийските учебни заведения, в това число за разпространение на концепциите на " съветския свят ", оповестиха от СБУ.

Някои от хората, открити в манастирите, са посочили паспорти и военни книжки на Съюз на съветските социалистически републики, или въобще не са имали истински документи, а единствено техни копия, или са имали паспорти на жители на Украйна със следи от имитация или повреди. Над 50 души са минали тест с полиграф.

Киевско-Печорската лавра е под юрисдикцията на Украинската православна черква (УПЦ, до неотдавна част от Московската патриаршия). След началото на съветската инвазия се появиха информации, че свещениците от УПЦ МП подпомагат съветските войски и правят агитация на " съветския свят ".

УПЦ разгласи обособяване от Москва, само че за поместните православни църкви по света тя остава част от Руската православна черква. Припомняме, че през 2019 година в Украийна с благословията на на вселенския патриарх Вартоломей бе основана автокефална Православна черква на Украйна, която се отдели от Украинската православна черква, тогава част от Руската православна черква. Това предизвика дълбок раздор и преустановяване на отношенията между Московската патриаршия и Вселенската патриаршия в Истанбул.

Руското външно министерство реагира яростно на провеждането на обиски в лаврата.

" Това е просто някаква тотална безбожна вакханалия, сподели формалният представител на ведомството Мария Захарова, " Няма опрощение или пояснение за това ". Подобен акт се вписва в логиката на дейностите на киевския режим, " добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР