Служба на открито за Цветница събра десетки хора в Самоков,

...
Служба на открито за Цветница събра десетки хора в Самоков,
Коментари Харесай

Пастор за струпване на хора заради служба в Самоков: Нищо незаконно не се е случило


Служба навън за Цветница събра десетки хора в Самоков, макар възбраната поради ковид.

В ромската махала в града се събраха десетки хора. Вече има санкционирани за неспазването на противоепидемичните ограничения.

След сигнал от през вчерашния ден прокуратурата незабавно е направила инспекция. Установени и издирени са участниците. Образувано е досъдебно произвеждане по Наказателния кодекс. До момента са наложени санкции на 48 души. Изясняват се и останалите участници, които би трябвало да бъдат разпитани.

Пастор Николай Василев изясни, че са се събрали повече от 200 души.

"Тъй като беше огромен празник, хората желаеха да отидат на черква. Не можем да ги спрем. Трябваше да има молитва за града, за страната и за болните. Спазихме всички ограничения за сигурност - хората бяха на разстояние, дезинфекцираха се и всички бяха с маски “, сподели пасторът пред БТВ.

По думите му нищо нелегално не се е случило, а църквата е обособена институция от кметството, с цел да желае позволение.

"Няма забрани за богослуженията. Пасторът не може да забрани хората да насочат молебствия “, сподели от своя страна Александър Методиев, някогашен народен представител и общински консултант в Самоков.

Той също удостовери, че хората са спазвали отдалеченост.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР