Слуховете за нова лява партия под крилото на президента Радев

...
Слуховете за нова лява партия под крилото на президента Радев
Коментари Харесай

БСП в нова атака: Ако Радев мисли нещо ново ляво с Мая Манолова, да знае, че няма да стане!

„ Слуховете за нова лява партия под крилото на президента Радев са „ просто спекулации. Вероятно част от хората, чувстващи се леви по някакъв метод, виждат пространство, в което да се конфигурира нов план. Аз такова пространство не виждам, само че в последна сметка всеки може да опита “, съобщи заместник-председателят на Народно събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в „ Лице в лице “.

„ Струва ми се, че план, управляван или иницииран от Мая Манолова, няма особена вероятност. Това го демонстрираха и последните избори. Не чакам обаче президентът да се занимава с партийно строителство изключително в този момент “, сподели Вигенин.

„ По време на изборите „ Продължаваме промяната “ и президента си бяха потребни и си подаваха топката, само че към днешна всяка институция си е стъпила в пълномощията. Има едно еманципиране на „ Продължаваме промяната “, което е неизбежно, тъй като по Конституция изпълнителната власт има повече пълномощия “, счита Вигенин.

По мотив поклонението на президента Радев на Мемориала на жертвите на комунистически режим, Вигенин съобщи: „ Мисля, че наличието му там е опит да даде мощен знак, дано той да каже какъв. Поне в обществените мрежи фотографията бе съпроводена с обръщение за помиряване. Може би той цели да даде знак и в никакъв случай повече да не водят война против българи. Очаквам да записва такова наличие и на други дати и монументи, свързани с антифашистката опозиция “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР