Случващото се между Иран и Израел е повече от тревожно.

...
Случващото се между Иран и Израел е повече от тревожно.
Коментари Харесай

Иван Ченчев: От БСП протягаме ръка, защото България има нужда от силно ляво

„ Случващото се сред Иран и Израел е повече от обезпокоително. Регионът там сега е подобен, че нито един жител на света не би бил спокоен какво ще се случва там в идващите часове, дни и месеци. За страдание, опасенията, че войната в Газа ще има и други последствия, се случват. “

Такъв коментар направи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев в ефира на Euronews Bulgaria за нападението на Иран над Израел.

Коментирайки провелия се през вчерашния ден Национален съвет на Българска социалистическа партия, Ченчев обърна внимание на препотвърдената покана към някогашни членове на партията да се върнат в нея.

„ Ние протягаме ръка, тъй като виждате какво се случва в света, в Европа и най-много в България – ние би трябвало да сме мощни вляво. Затова на 1 май вършим среща с над 25 партии и повече от 20 организации от левия и патриотичния набор. България има потребност от това “, сподели социалистът.

По думите му в бурни времена Българска социалистическа партия е посочила, че е непрекъснато подготвена за избори, както и това, че партията има поредна позиция и не взе участие в подмолни сделки и сглобки.

„ Считаме, че това, което се случва в България, изключително през последните 9 месеца, по никакъв метод не способства за по-добрия живот на българите “, акцентира националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Доколкото си припомням, знамето на Ваня Григорова в акцията беше София. Тя разгласи, че нея не я интересували европейските избори. Изведнъж в този момент щяла да води листа за Европейския парламент, може би, редом и за българския “, разяснява Иван Ченчев в отговор на журналистически въпрос по тематиката.

Във връзка с европейските избори, той съобщи, че Българска социалистическа партия ще показа листа с готови лица, в която ще има и приятни изненади, както и доста младежи.

„ Евродепутатите на Българска социалистическа партия бяха определени с гласовете на Българска социалистическа партия, само че взеха решение в Екологичен потенциал да споделят други политики и да не зачитат нито решенията на партията, нито нейните членове. Самият факт, че от пет индивида, единствено един е дал доклад за своята активност – а по правилник би трябвало да се даде писмен доклад за работата на групата. Явно тези хора имат независими цели, разнообразни от тези на Българска социалистическа партия, само че когато им би трябвало партията, стартират да изясняват по малките екрани по какъв начин би трябвало да получават номинации “, разяснява още социалистът.

В отговор на въпрос дали ще бъде определено държавно управление след изборите, Иван Ченчев отговори по този начин: „ Трябва да има програмен кабинет с надпартиен състав, който да извършва избрани цели с избрани периоди, с цел да има някаква непоклатимост в България и да не гледаме това, на което се нагледахме до момента. Има такива почтени хора в България, които с родолюбивото си възприятие, да свършат задоволително работа, с цел да излезе страната най-малко от политическата рецесия, в която се намира. “

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР