Случвало ли ви се е да получите имейл от колега,

...
Случвало ли ви се е да получите имейл от колега,
Коментари Харесай

Пасивно-агресивните имейли рушат работната среда. Как да ги избягваме?

Случвало ли ви се е да получите имейл от сътрудник, който е малко язвителен и изпълнен с изречения, които ви карат да се чудите какво тъкмо е желал да каже? Проблемът с писмената връзка е, че в нея липсват подтекст и интонация и е естествено читателят да допусна враждебно отношение от време на време, даже да няма такова, написа Fast Company и продължава:

„ Preply, просветителна платформа, е провела изследване измежду 1000 американци и е открила, че 83% от тях са получавали пасивно-агресивен имейл на работното си място. Нещо повече, 42% са получилавали подобен тип известие от своя началник.

" Пасивната експанзия може да бъде обяснена най-добре като неизразена незадоволеност ", споделя Силвия Джонсън, началник на методологията в Preply. " В някои случаи тези разочарования се показват с по-формален звук, който може да се преглежда като пасивна експанзия, до момента в който просто се пробват да изразят разочарованието по най-безболезнен метод. "

Кои са най-лошите изречения?

" Както споделих в последния ми имейл " е най-пасивно-агресивната фраза в онлайн писмо, сочат резултатите от изследването.

„ Тази фраза се смята за пасивно нападателна, защото подразбиращото се обръщение е " Вече изпратих имейл за това! Не го ли прочетохте? ", споделя Джонсън.

Другите водещи изрази от позиция на пасивно-агресивното обръщение включват: " поправете ме, в случай че бъркам ", " както към този момент загатнах ", " просто леко увещание ", " помислих, че ще ви обърна внимание на това " и " благодаря авансово ".

Пасивно-агресивна процедура е и копирането на шефа в имейл, като 47% от респондентите са се сблъсквали със обстановки, в които техни сътрудници са правили това даже за незначителни проблеми.

Защо това е проблем?

Интересно е, че приемането на пасивно-агресивни имейли е възходяща наклонност, като 50% от интервюираните споделят, че те са се нараснали през последните години. Това също по този начин е объркващо. Близо 2/3 споделят, че сътрудници, които са другарски настроени в персонален проект, се трансформират в пасивно-агресивни по електронната поща, подчертава Fast Company.

" Въпреки че доста компании избират да върнат чиновниците си в офиса, за тези, които работят на хибридни графици или на отдалечени работни места с разнообразни часови зони, може да е мъчно да се насрочи време за диалог за крайни периоди да вземем за пример ", споделя Джонсън. " В резултат на това се следи повече пасивно-агресивно държание по имейл. "

Но в случай че на едно работно място има доста пасивно-агресивни имейли, това може да има последици. Проучването открива, че съвсем 1/4 от хората са напуснали работа заради пасивно-агресивното държание на сътрудниците си.

Освен това 66% от интервюираните оповестяват, че пасивно-агресивната връзка провокира задоволително мощни равнища на тревога, с цел да попречи на представянето им на работното място.

" Това евентуално се дължи на обстоятелството, че чиновниците се опасяват да не повторят грешките си и да не изострят така и така деликатната обстановка ", споделя Джонсън.

Един пасивно-агресивен имейл постоянно провокира пасивно-агресивен отговор. Проучването открива, че 31% от хората, които изпращат пасивно-агресивни имейли, дават отговор на такива от някой различен.

Как да се оправим с казуса?

Разрешаването на всяко напрежение сред сътрудници или ръководители и подчинени в зародиш е най-хубавият метод да се усъвършенства продуктивността и да се подсигурява, че всички вървят напред с вярната стъпка, показва изданието.

Ако получите имейл, който ви се коства пасивно-агресивен, Джонсън предлага да отделите време да си поемете мирис и да се отдалечите от страстите.

" След като сте в положение да го адресирате, без да проявявате експанзия, напишете чернова и по-късно отделете няколко минути, с цел да я прочетете и редактирате, преди да я изпратите ", споделя тя. " Въпросното известие би трябвало да е почтено, само че въпреки всичко да има предпочитание да се стигне до първопричината за казуса, с цел да няма повече комплициране. "

Най-важното нещо, което можете да извършите, е да се уверите, че не допринасяте за казуса. По опция избягвайте да копирате мениджърите си в връзката с сътрудниците, споделя Джонсън:

" Практиката да се копира началник за нищожен проблем, като да вземем за пример първия път, когато някой е пропуснал вътрешен краен период, или когато нещо е доставено с час забавяне, не е ползотворна. "

" Ако има повтарящи се проблеми сред вас и сътрудник на работното място, първо проведете диалог с вашия началник, който по-късно може да ви помоли да му предоставите информация за по-нататъшната ви връзка, с цел да може да оцени обстановката по-внимателно ", споделя Джонсън.

След това проверете тона на имейлите си, като би трябвало и да сте наясно за какво въобще изпращате имейл.

" Самоосъзнаването на личните ви склонности към пасивно-агресивна връзка е от основно значение за възстановяване на обстановката ", споделя Джонсън. „ Ако знаете, че сте разочаровани, тъй като някой е пропуснал краен период, само че не желаете да изглеждате конфронтационно, изборът да бъдете директни и почтени, вместо да употребявате в имейла си изречения като " продължаваме напред " и " по отношение на последния ми имейл ", е превъзходен метод да заявите себе си, като в същото време сте откровени в желанията си “.

Джонсън предлага връзката по имейл да бъде ясна и къса, без да е прекомерно сериозна или публична.

" Ако е допустимо, да се обадите по телефона или да се отбиете персонално при сътрудника си е различен метод да съобщите ясно крайните периоди или условията си, без да има място за спомагателна интерпретация ", споделя тя. „ Електронните писма допускат пасивно-агресивна връзка, защото постоянно се пишат бързо и са къси. Те също по този начин оставят отворена вратата за неправилна трактовка. Осъзнавайки техните клопки, можете да избегнете недоразуменията и да дадете своя принос за поддържане на хармонията на работното място “.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР