Случвали ви се често да се чувствате уморени и в

...
Случвали ви се често да се чувствате уморени и в
Коментари Харесай

Ето как бързо да подобрите настроението си

Случвали ви се постоянно да се чувствате изтощени и в неприятно въодушевление? Дали поради забързаното всекидневие, или поради многото грижи и проблеми, хората все по-рядко се усмихват. Междувременно, с цел да развеселите, са ви задоволителни дребни неща като хубаво кафе или чай, обичана ария или книга, положителни другари и още няколко неща, които може да прочетете в идващите редове.
Билки
Фитотерапията е един от клоновете на медицината, който учи и употребява лечебните свойства на билки, цветя и дървета. Обикновено водите, сиропите и балсамите, с които може да се почувстваме по-добре, се подготвят от растителни първични материали.

Успокояващ резултат има хмелът, който се предлага за бодърствуване, обвързвано с прочувствено претоварване. Помага също и лимонена трева, от плода и кората на която се вари бульон. Можете да си приготвите и енергийна напитка, която да ви повдигне настроението - вземете щипка канела, щипка настърган корен от джинджифил, една трета от ванилия в шушулка и изсипете в чаша топла вода. Ще ви подейства доста добре.
Етерични масла
Екстракти от разнообразни елементи на някои растения спомагат за виталната сила. Всяка молекула етерично масло съдържа от 50 до 300 значими биохимични съставния елемент. Ето за какво ароматерапията усъвършенства настроението, здравословното положение и облекчава умората.

Най-добрият тонизиращ резултат се обезпечава от масла, които са със слънчева природа (например цитрусови масла). Миризмата на етерично масло от грейпфрут усъвършенства умствена интензивност и повдига настроението. Ако ви харесва миризмата на цитрусови плодове, пробвайте да намажете тялото си с етерични масла от лимон, грейпфрут и лимонена трева.

За тези, които мъчно стават заран, етерично масло от розмарин ще помогне сигурно. Според източната медицина, розмаринът отстрани заспалост, обвързвана с неналичието на сила и има пробуждащ резултат.



Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР