Случката се разиграла на 21 септември в Асеновград, когато 30-годишен

...
Случката се разиграла на 21 септември в Асеновград, когато 30-годишен
Коментари Харесай

Криминалисти възхитиха ограбен младеж с професионализъм, върнаха му 6000 лева


Случката се разиграла на 21 септември в Асеновград, когато 30-годишен мъж тръгнал с колата си към банката, с цел да погаси заем. Той поставил 6 000 лв. в жабката на автомобила и потеглил. По пътя за банковия клон се отбил до магазин като оставил за няколко минути колата отключена и без контрол. През това време мъж на междинна възраст сграбчил плика със събраната сума и побягнал.

Минувач станал очевидец на кражбата, тръгнал да гони и хване джебчията, само че не съумял. Криминалистите от локалното районно ръководство безусловно за няколко дни открили и задържали 61-годишния апаш, който е от квартал Горни Воден и е с богато престъпно минало. Парите на ограбения юноша били възобновени, а той останал очарован от светкавичната реакция на полицията. Няколко нощи потърпевшия не спал от терзание за грозно отнетите му пари.

" Желая да изкажа откровени и дълбоки благодарности към служителите на реда. Смятам, че работата на тези младежи е образец за професионално и доблестно осъществяване на служебния дълг. Щастлив съм, че имам опция да изразя почитта си към тези постоянно обругавани и подлагани на оскърбление и съмнение чиновници на реда, чиито старания и жертви не рядко обществото не вижда. Вярвам, че на такива образци е нужно да се дава публичност! Защото само посредством сходни дейности, на отдадени на работата си чиновници, е допустимо да се възроди, в обществото, изгубеното доверие към институцията – българска полиция ", по този начин показва благодарността си непосредствен на потърпевшия асеновградчанин.

Инспектор Димитър Тютюнджиев и младши контрольор Руфаг Мехмедов от районно управление (на МВР) Асеновград са младите криминалисти, които са задържали 61-годишния апаш. Те работят в полицията едвам от няколко години, само че са образец за подражателство за това по какъв начин в системата на Министерство на вътрешните работи постъпват чиновници, които имат храброст, почтеност и предпочитание да извършват съвестно служебните си отговорности като ловят нарушителите.

Все повече млади служители на реда демонстрират чувството си за дълг да служат на обществото, преди няколко месеца от Plovdiv24.bg ви, на които бе предложен подкуп от пийнал водач на КПП-то на Брезовско шосе, с цел да прикрият действието му. На 7 октомври още веднъж, беше препоръчан " подкуп " - златно кюлче, с цел да не рапортуват, че пловдивчанин е карал след солидна почерпка с водка. Водачът незабавно бе арестуван, а няколко дни по-късно и наказан.

Преди да седнем да подлагаме на критика родната полиция да не забравяме, че във всяка сфера има изключения, има хора, които са на работното си място, просто, с цел да вземат месечната си заплата, има такива които злоупотребяват с поста си, само че има и съзнателни експерти, които не трябва да остават незабелязани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР