Случилото се в Русия не беше изненада. Важно е Украйна

...
Случилото се в Русия не беше изненада. Важно е Украйна
Коментари Харесай

Захариева към ПП-ДБ: Не приемаме ултиматуми, но сме готови да работим по коалиционно споразумение

Случилото се в Русия не беше изненада. Важно е Украйна да завоюва тази война. Това съобщи пред БТВ Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на, дептуат от ГЕРБ-, някогашен външен министър. 
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 681
" Според мен това сподели образно, уповавам се и на множеството хора в Русия, какво съставлява режимът на Путин. Категорично имиджа му е разтърсен. Пригожин и частната войска „ Вагнер “ бяха изпратени като герои ", сподели Захариева.

" Путин избяга, той се качи на самолета и напусна Москва. Това демонстрира какъв брой беше значимо у нас да има държавно управление, което е ясно евроатлантически насочено ", добави тя.

Захариева добави, че Пригожин и „ Вагнер “ са военнопрестъпници. " Президентът Путин сътвори тази войска. Беше ясно, че в един миг тя можеше да се обърне против него ", разяснява някогашният външен министър. 

" Въпреки, че Корнелия Нинова заявяваше, че не сме изнасяли оръжие за Украйна, се оказа тъкмо противоположното. Ние от ГЕРБ- настояваме да бъде намерено. "  

Разединена външна политика

Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на съобщи, че постоянно когато има разединена външна политика е проблем. „ Абсурдно е президентът да приказва едно, а държавно управление друго или пък Народното събрание да приема трето. Надявам се бавно лека да се сближават тези позиции, въпреки че се колебая “, сподели тя.

Вътрешни раздори

" Когато започнахме диалозите за държавно управление, призовавахме за ясни задължения, съглашение. ПП-ДБ се дърпаха от това, предупреждавахме, че ще скърца, че някои от механизмите би трябвало да са доста ясни и да са написани. "

" Сега те излизат с някакви седем точки ултиматум. Не одобряваме ултиматуми, само че сме подготвени да седнем и да работим по съдружно съглашение. Но дано да стартираме да назоваваме нещата с същинските им имена. Каквото и да приказваме, това си е коалиция ", съобщи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

По думите ѝ, с цел да работи добре държавното управление, би трябвало да има ясно написани правила.

" Надявам се да имаме най-малко 160 гласа за Конституция. Днес ще имаме диалози с ПП-ДБ по Конституцията. Ние си приказваме по законодателството, в петък има диалози по един от общите закони, който се надявам скоро да обявим ", сподели тя. 

Тя добави, че с цел да проработи системата би трябвало да се приказва с всички партии: " Можем да беседваме с всички партии, в това число и Възраждане - това не значи, че нямаме фрапантни разлики. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР