Случилото се с Кристиян Ериксен прикова вниманието на милиони пред

...
Случилото се с Кристиян Ериксен прикова вниманието на милиони пред
Коментари Харесай

Дефибрилатор под ръка: По правило всеки стадион трябва да е оборудван за спешна ситуация

Случилото се с Кристиян Ериксен прикова вниманието на милиони пред екраните, само че повдигна и още един въпрос - за дейностите на лекарите и готовността на стадионите по света да реагират в сходна обстановка.

Снимка: bTV

Всички игрища в 12-е града на това Европейско състезание разполагат дефибрилатор,, който при избрани аритмии и при сърдечен арест е животоспасяващ.

Без дефибрилатор на стадиодна тази история нямаше да има благополучен край, споделя доктор Михаил Илиев. Дълги години той е доктор на национални тим по футбол, а в този момент и част от спортната комисия на Българския футболен съюз.

Според условията на Българския футболен съюз на спортните срещи би трябвало да има доктор, а дефибрилаторът е наложителен. Не всички игрища у нас обаче разполагат с такова устройство.

„ В тази разпоредба единственото нещо, което е очебийно с черни букви, е, че на всяка среща би трябвало да има дефибрилатор. Това нещо се ревизира от дежурния на мача. Глобата е 2000 лв., само че на доста места някой лъже -професионални тимове демонстрират дефибрилатора в колата за спешна помощ “, изясни доктор Михаил Илиев - лекарска комисия, БФС.

Снимка: bTV
От Спешна помощ осведомиха, че всички коли за спешна помощ в страната са оборудвани с дефибрилатор. На това разчитат и множеството игрища. Според доктор Илиев повече обществени места би трябвало да разполагат с този апарат, тъй като, както споделя той - сърдечни арести се получават на всички места.

„ Влизаш, четеш и в случай че се наложи го използваш, то е обикновено “, сподели още лекарят.

Снимка: bTV
А в посолството на Дания се радват на щастливата развръзка и на позитивните реакции по целия свят.

„ Много хора изиграха значима роля за това той да бъде избавен. А това, което направиха съотборниците, заставайки в кръг към него, с цел да го предпазят от камерите, беше отлично “, сподели н.пр. Сьорен Якобсен - дипломат на Дания.

Лекари приканват дефибрилатори да бъдат сложени на повече публични места - в моловете, да вземем за пример. Това е обвързвано с вложения и образование.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР