Случилото се през последните две години се показа като едно

...
Случилото се през последните две години се показа като едно
Коментари Харесай

Обзор 2022 : Когато Путин стана новият COVID…


Случилото се през последните две години се появи като едно умалено (само че) огледално копие на събития отпреди столетие. Краят на Първата международна война се слива с началото на Испанския грип, който продължава две години. 

И огледално и наобратно в последователността: 

Сто години по-късно се случи новата война в Европа да съвпадне с края на Коронавирус пандемията, която продължи две години. Да забележим какъв брой време ще продължи новата война и, в случай че в действителност събитията са огледални – дали „ огледалният облик “ на Първата международна война ще бъде Последната международна война… човек постоянно би трябвало да мечтае!

Две предвидими (според мнозина) и избежни (пак съгласно тях) събития, които обаче удариха планетата ни със страшна мощ – Коронавирус и войната в Украйна. Според някои философи обаче нищо не е избежно и всичко е неизбежно; в случай че е било избежно, сме щели да го избегнем, щом се е случило, значи е било неизбежно. 

Но да оставим философите встрани – да си философстват – и да хвърлим едно око на случилото се през тази трета година на пандемията и първа на войната. 

Януари 

Започна с огромни очаквания. Две години пандемия ни се костваха тежест… Колко наивни…

Мислехме, че нещата към този момент би трябвало да стартират да се оправят. И те започваха. Но февруари бе близо…

Както и да е. Преди това обаче януари ни сервира:

Протести на антиваксърите. Още точно на Нова година почитател на възраждащата се партия се озова в центъра на София с граната. После се хвалеше с това, а още по-после зовеше и за принуждение, нищо, че неотдавна беше арестуван. Заяви, че е от „ Армията на Христос “ и се почувства някак значим. Между другото, някой помни ли какво стана с тоя човек…? Помним, че от партията се разграничиха от него… 

Въпреки, че още месец по-рано обичаният им Кремъл вкара наложителната имунизация, антиваксърите излязоха на митинг пред Народното събрание и оповестиха, за следващ път, Сорос и Бил Гейтс за врагове на тутраканската селищна система, сатанисти, рептили, всеобщи убийци и още няколко неща. 

Маските бяха зло, бяха, „ с цел да мълчите “, а имунизациите отново и отново бяха „ пробна течност “ (с която някои от техните депутати след това се оказаха имунизирани, само че това е друга тема…)

Някои анализатори съзряха „ подготовка “ на партията на възраждащите се – да видят дали им се получават протестите; и не останаха разочаровани. Получиха им се. Някои анализатори също по този начин предизвестиха, че тази „ подготовка “ ще докара по-късно и до анти-НАТО и анти-ЕС митинги, само че оптимизмът, наподобява, надви и предизвестията бяха пренебрегнати. Оценяваме иронията…

Джокович стана лице на антиваксърите, тъй като отхвърли да се имунизира и гледа Австралия оупън по малкия екран. Немалка част от българите не помниха по какъв начин татко му (две години по-рано) обвиняваше Григор Димитров за разпространяване на Коронавирус, и се юрнаха да го пазят – къде, тъй като е балканец, къде, тъй като е антиваксър. Дойде им добре да си имат първенец в лагера.

Мангъров към момента беше медийна звезда. Малко неприятно се получи, когато се оказа, че депутатите от обичаната партия на антиваксърите са… имунизирани. Но няма ужасно – малко по-късно прокуратурата подхвана журналистката, която направи разкритието.

Междувременно Путин започваше подготовката си за нахлуването в Украйна. 

Две значими (направени още тогава) изводи: „ Най-важното, което видяхме от митинга е, че антиваксърите се събират в няколко рейса “ и „ Гледам митингите и си мисля: … първи братовчеди не би трябвало да се женят и да вършат деца… “

Януари война към момента нямаше, кабинетът на „ Промяната “ изглеждаше постоянен и на някои остарели фрагменти към момента не им беше занимателно – смятаха, че ще се наложи да се наместят в новата посока, западните сътрудници бяха оптимисти и се наложи Движение за права и свободи да поддържа рухването на ин хаус процедурите. 

А Путин все по този начин си се готвеше за война…

Дойде февруари 

Антиваксърите се въодушевиха (не от друго, ами) от водачите на камиони в Канада и съзряха късмет за „ независимост “ от – както я назоваха – пЛандемията. 

Не им се получи. 

На връх 1 февруари – Ден за респект към жертвите на комунизма – съветската посланичка ни сподели, че България не е цел към този момент, само че това може да се промени… Демек: можем да станем цел, в случай че не внимаваме в картинката. 

Това беше част от подготовката за войната в Украйна и България трябваше да бъде сплашена още преди този момент. Не че не сработи, де… и до през днешния ден на някои им е мокро на стола. 

Дойде средата на месеца и на всички стартира да им излиза наяве, че COVIDът неприятно е блъснал Владимир Путин. Предупрежденията от Съединени американски щати не закъсняха, само че на мнозина им се сториха смешни. 

Междувременно от Кремъл споделяха, че единствено луди и аморални хора могат да споделят, че Москва възнамерява да нападне Украйна. 

За да ускори драматизма в постановката, Путин стартира да „ изтегля войски “ – от тези, които беше струпал по границата, които сякаш бяха там за учение… И като се замисли човек, че и до през днешния ден има хора, които се връзват на тази версия… 

Светът е ОЛИМПИАДА 

Започна Олимпиадата и войната беше отсрочена за малко. Според някои анализатори, китайците са принудили (или помолили, както предпочитате) Путин да не атакува преди края на игрите. И той ги послуша. 

Със Световното по футбол в края на годината и Олимпиадата – в нейното начало, бяха маркирани две доста противоречиви семейства – Китай и Катар. И двете СИЛНО подложени на критика за неспазване на човешките права. 

Оказа се, че не ние сме „ аморални “, тъй като сме планували нападението, а…

Войната стартира

Още на 24 февруари, с началото на нашествието, в България се демонстрираха всички зависимости и думата „ война “ им се стори несъответствуваща за „ специфичната интервенция “ по изтребване на дами и деца. 

Интересен се оказа фактът, че същите тролове в интернет, които работеха в интерес на Коронавирус, започнаха да работят в интерес на Путин. 

Преди споделяха, че Коронавирус няма, след това започнаха да споделят, че война няма. После споделяха, че войната е обективна, само че въпреки всичко я няма… И набраха почитатели, да се чуди човек на мозъчната каша на публиката…

И по този начин – хем по държанието на троловете, хем по вредата за човечеството, Путин се оказа новият Коронавирус.

Нямаше по какъв начин да не си напомним думите на Борис Немцов, погубен от „ незнаен причинител “ с четири изстрела в центъра на Москва… пред Кремъл на 27 февруари 2015 година:

„ Без Путин всичко ще е по-хубаво. Ще харчим пари не за война със съседите, а за лечебни заведения и училища; няма да се борим с Америка, а с бедността; ще търгуваме не със първични материали, а с технологии; няма да мислим по какъв начин да се харесаме на китайците, само че и за нашата роля в европейската цивилизация.
И ще се заемем с смяна в личната си страна, а не със завоюване на непознати земи.
Омръзна ни тази параноя и ненавист към целия свят.
Няма Путин – има Русия, има Путин – няма Русия “.

Март

Март месец пристигна с две нови опорки: „ България се ръководи от американското посолство! “, сподели индивидът, който най-сетне си призна за срещата с съветската посланичка на 1 март.

Както и: „ Защо за украинците има 40 лева помощи, а за нас няма? “

И по този начин се роди теорията, че тъй като земята е кръгла, копаенето на дъното е в действителност по-бавен метод да стигнеш висоти… но през противоположната страна за земното кълбо.

На 10 март беше годишнината от спасяването на българските евреи от Холокоста. И тогава „ опоркаджиите “ не стопираха да припяват за ония 40 лева. 

Което докара до разумното умозаключение: „ Разбирате ли… те завиждат на хора, които бягат от война, домовете им са разрушени, а околните им евентуално избити. А през днешния ден е годишнина от спасяването на българските евреи от Холокоста. Какъв контрастност сред поколенията. Какво ли се е случило с българите сред четирийсетте години на ХХ век и през днешния ден? А, да – случи им се Кремъл “. 

Междувременно в Русия стана още по-неприятно да се живее…

Пробваха и „ стопански “ да извинят навеждането към Кремъл, само че и това не се получи доста добре…

О-о-о, за малко да забравим: март месец роди ново дъно за копаене (или висина – зависи от коя страна на земното кълбо ще гледате), а точно: възбраната на съветската агитация е „ ограничение на свободата на словото “.

Уил Смит не си сдържа нервите и удари пестник на Крис Рок по време на Оскарите. Причината беше, че Рок направи закачлив коментар за плешивината на брачната половинка на Смит, която първо му се хареса и се засмя. После обаче погледна брачната половинка си и видя по какъв начин тя върти недоволно очи. Което внезапно смени изражението му и последва каквото последва. 

Интересното е, че… не знам по какъв начин да го кажа… клавиатурните тролове, занимаващи се със отбраната на Коронавирус и Путин, съзряха още една мозъчна дъвка за разпъване. „ Шамарът на Уил Смит по време на Оскарите бил скришен код, с който да се даде сигнал на оперативни служащи, с който да стартират План Б “. 

Март месец се заприказва за даването на оръжие на Украйна. Разбира се, напълно по нашенски, казусът беше решен чак декември и то половинчато. Но това е напълно друга история… Важното е, че „ сценаристите “ не стояха със скръстени ръце и точно март месец родиха концепцията, че даването на оръжие е равно на въвличане във войната. Тогава четирихилядниците (а този термин още не съществуваше март месец) се напънаха и надскочиха себе си: заговориха, че скоро ще ни активизират и изпращат да се бием против руснаците. 

Най-странното е, че лъжата им се получи, хората всеобщо взеха да я повтарят като мантра и равнището на напрежението се подвигна в така и така много уплашеното ни общество. 

За малко да забравим…
Арестуваха Бойко Борисов и

го разходиха до полицията. По същото време се появиха фрагменти на задържан със замаскирано лице и ръце в джобовете… доста уплашен. 

Едни бяха мощно обезпокоени, други предложиха 17 март да е новият народен празник на България. Това беше датата на ареста.

От стрес, съпартийците по този начин се разтресоха, че объркаха линиите и за малко скъсаха евроатлантическата си посока и изпод се появи малко червено… „ От партията приканиха България да се „ пази “ от войната в Украйна “ се появи като интро към вест на bTV. А вътре пишеше: „ „ Той [Вежди Рашидов] видя и геополитически подтекст: „ Ако станем участници във война, това е национално изменничество и закононарушение – пазете България от война! “ “

Вежди не за финален път направи сходен коментар в източна посока, само че до тогава имаше към момента много време…

________________________

Очаквайте на следващия ден Част II на обзора на 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР