Случи се това, за което предупредихме вчера. Възможността да се

...
Случи се това, за което предупредихме вчера. Възможността да се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Защо президентът бави мандата и има ли синхрон с Радостин Василев

„ Случи се това, за което предупредихме през вчерашния ден. Възможността да се образува държавно управление, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е основната причина за днешната офанзивата. Имаме съгласуваност на проруските сили в България – „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. Шефът на ДАНС е обезпечил защита на постоянен народен представител нощес от 22 часа. ДАНС охранява единствено стратегически обекти. Стана ли Радостин Василев стратегически обект за ДАНС?  Президентът знае ли за среднощните диалози? “.

Това съобщи Кирил Петков по време на изказване в Народното събрание.  

Народният представител Радостин Василев пусна запис от провелото се съвещание на Националния съвет на " Продължаваме промяната ". Василев изясни, че е получил позвъняване от ДАНС, като му е обявено, че има опасност за живота му. Поради тази причина му е назначена защита.

Имам запис на Националния съвет на Политическа партия на моя таблет, изясни той

Той добави, че предложенията за службите не са съгласувани с посолства, а при крайните назначения ще бъдат осведомени партньорските служби.

„ Националната сигурност е българска отговорност и част българския суверенитет. Никоя друга страна не може да ни въздейства какъв избор ще създадем при бъдещите промени. Всеки претендент за назначенията в службите ще държим да има чисто минало, да не е бил част от незаконна група, да не е бил сътрудник на вражеска страна и Държавна сигурност “, изясни съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.

„ Никой не може да повлия на нашето предпочитание да реформираме службите и за сформиране на постоянно държавно управление. Най-големият въпрос е за какво президентът бави връчването на втория мандат и дали това е синхронизирано с днешната конференция “, уточни той.

„ В това съвещание на първото гласоподаване имахме резултат 24 „ срещу “, 21 „ за “ и 6 „ въздържали “ се. Моята реакция сутринта беше, че това е значимо решение и никой няма право да е въздържал се. Крайният резултат е 27 „ за “ на 22 „ срещу “. Радостин Василев взе участие в съвещанието, защото е част от парламентарната група “, разяснява Петков.

С мен се свързаха от ДАНС поради опасност и от през вчерашния ден имам защита, изясни той

Според него е имало записи от стаята на ПП-ДБ в Народното събрание, както и от партийната централа.

„ Първоначалният състав на кабинета е базата. Имаше евентуални министри, които първо отхвърлиха. Някои от тях споделиха, че този път са подготвени да вземат участие. Има и такива, които се отхвърлят по персонални аргументи “, посочи Петков по време на изказването.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР