Случаят "Спартак": Първо пробив под гарата, после стадион Кметът за

...
Случаят "Спартак": Първо пробив под гарата, после стадион Кметът за
Коментари Харесай

И в Кючука закъсаха с договорената инвестиция

Случаят "Спартак ": Първо пробив под гарата, след това стадион Кметът за "Тодор Диев ": Искат магазини, ще им ги дадем Дават късмет на "Ботев " да построи Колежа

Концесията на стадион „ Тодор Диев ”, учредена с контракт от 10 октомври 2005 година за период от 15 години, се провали, без да е вложен и един лев в отрепания състезателен комплекс.   

Прекалено високо беше вдигната топката и играчите не смогнаха да я поемат. Стадионът беше даден на " ПФК „ Спартак С 94 - Пловдив ” АД против свръхпретенциозното условие да го преведе в сходство с условията на УЕФА и ФИФА за осъществяване на футболни срещи.  Каквото и да значеше това, скромното футболно сдружение беше задължено да влага в игрището и постройките 5,1 млн. лв. в период до три години от приемане на разрешението за градеж.

Такова позволение въобще не е било издадено, тъй като допреди две години, когато договорът беше преустановен с решение на Общинския съвет, сред " ПФК „ Спартак С 94 - Пловдив ” АД и Община Пловдив се точеха тягостни разправии за площта на комплекса. Границите, посочени в контракта, се разминаваха с кадастъра и минаха три кметски мандата, до момента в който те най-сетне бяха изяснени. Но явно към този момент нямаше нито копнеж, нито пари за огромните вложения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР