Случаят със загиналите полицаи в Бургас при опит да спрат

...
Случаят със загиналите полицаи в Бургас при опит да спрат
Коментари Харесай

Бивш директор на СДВР: МВР е в тежък нокдаун

Случаят със починалите служители на реда в Бургас при опит да спрат рейс с мигранти е тежък и индикативен за положението, в което се намира системата в Министерството на вътрешните работи и вътрешната сигурност в страната като цяло, съобщи в " Денят стартира " някогашният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов.

По думите му Министерство на вътрешните работи е в тежък нокдаун. Според Валери Йорданов това се дължи на непрекъснатите смени по политическите върхове, които водят лавинообразно до замяна на фрагменти, стига се до назначението на хора, които действително нямат професионалната подготовка най-много да ръководят.

Валери Йорданов разяснява, че доверието на българското общество в полицията е подронено от сходни безредни придвижвания във връзка с кадрови рокади.

Двама служители на реда починаха в Бургас при тежка злополука след гонене на рейс с мигранти

" За случая в Бургас - там е нарушена една доста значима триада, това е визията, връзката и действието. От инспекцията, която беше огласена, на напред във времето излиза, че преди всичко е било действието, без да е имало връзка. По-тревожното е, че става въпрос за връзка в едно ведомство ", посочи Валери Йорданов и добави, че всичко това се дължи на неподготвеността на управническите фрагменти да вземат верните решения.

" За да вземеш вярно решение, ти би трябвало да разполагаш с оптималния брой информация, която можеш да събереш за малко време ", акцентира Йорданов.

Акцентира, че неупражненият надзор в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за Министерство на вътрешните работи е едно доста съществено и тежко нарушаване.

" Би следвало тези хора да бъдат осъдени, откакто ще се дава публичност - това да бъде огласено, че са наложени санкции по отношение на закона ", безапелационен е Валери Йорданов. Отново повтори, че става въпрос за тежки нарушавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР