Случаят с Българскитге пощи наистина заслужава специално внимание, тъй като

...
Случаят с Българскитге пощи наистина заслужава специално внимание, тъй като
Коментари Харесай

Мартин Захариев: Български пощи години наред бяха замитани под килима

Случаят с Българскитге пощи в действителност заслужава особено внимание, защото това е инфраструктурно за страната ни дружество, държавно. В момента то е в спешен режим поради хакерска офанзива.  

Това разяснява пред Нова тв Мартин Захариев.

Много държа да кажа, че Български пощи като държавно дружество беше доста дължи години неглижирано. А в това време към него се вменяват редица услуги и отговорности, защото то е регистриран оператор към Комисията по известията. и в този смисъл то би трябвало да покрива всяко кътче на страната, където има население. Това са 2900 клона. Няма друго комерсиално сдружение в България с толкоз обекти, които да обслужват на гише, уточни той.

От друга страна в самото дружество работят не по-малко от 6000-6500 души. Но значимото е, че това дружество за възрастните хора е единствения метод да си получат пенсиите, коледните надбавки, великденските, да си платят сметките. Тези пенсионери, които разчитат на банкова карта, нямат проблем. Но в България изключително измежду застаряващото население, размерът на засегнатите е голям, уточни той.

В този смисъл споделям, че лашкането на това дружество от една мъртва точка до друга, докара до голям проблем, защото в годините аргументите пощите да са в това окаяно положение са, че страната не прави д остатъчно вложения. Та замитането с години на кибурсигурността на едно такова значимо дружество, докара до този резултат. И също така тази хакерска офанзива не се случи в инцидентно време, тъй че тази офанзива е зловредна. Освен това ситуацията на пощите не става по-добро. В момента те дължат лихви за тази обстановка, за всяко закъснение и ще бъде в допълнение срутено. Така че страната би трябвало да вземе доста незабавни ограничения във връзка с Български пощи, уточни той.

Добрата вест през днешния ден е,   че Български пощи ще възстановят работа от 3 май, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР