Случаят е тежък, защото се касае за малко дете. Странно

...
Случаят е тежък, защото се касае за малко дете. Странно
Коментари Харесай

Ген. Васил Василев: Защо бащата на изчезналото дете беше допуснат до разследването?

Случаят е тежък, тъй като се касае за малко дете. Странно е, че в хода на издирването не са открити никакви улики. В подобен миг излизат стотици версии, които объркват издирването. Много значимо е да има човек, който да възнамерява, да управлява. Трябваше да се направи един действен щаб – да се разделят районите на квадрати, да се види групите с какъв състав да бъде, да се водят отчети. Това съобщи някогашният шеф на Националната полиция ген. Васил Василев в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Аз се чудя едно - за какво бащата беше допускан до издирвателната работа. Ако той е възможен причинител, ще бъде наясно с следствието. Трябваше да го изолират. Това, че бе позволен, за мен е неточност. Той е пострадало лице. С него би трябвало да работят психолози, следователи и служители на реда, с цел да извлекат всичко което той знае “, изясни той.

„ Вчера излезе една информация за майката, която правила опит да изведе детето с подправен паспорт. Това са данни, които могат да поведат следствието в друга посока. Тя го е изоставила поради здравословното му положение. След години, може майчинското възприятие у нея да се е пробудило и тя да е желала да си го върне посредством други хора “, позволява ген. Василев.

„ За мен не би трябвало да се приключва търсенето на детето. Трябва да се основат оперативни групи, които да продължат издирването в цялата страна “, прикани той.

„ Натрупалите се закононарушения от последните дни демонстрират, че липсва страната. Това демотивира състава, не се работи, претупват се някои неща – това основава усещане, че има взрив на престъпността. Когато едно закононарушение не се разкрие, обществото недоволства. Обирът, който стана през вчерашния ден е извънредно индикативен. Тези хора са рядко дръзки. Те са употребявали слабостите на защитата “, посочи някогашният шеф на Националната полиция.

„ Всеки служител на реда, когато идва на работа, той би трябвало да минава през дрегер. Първо е съзнанието на лавица, че той е на работа и не може да използва алкохол, опиати и така нататък “, сподели още ген. Васил Василев

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР