Случаите на заразяване с новия коронавирус в Германия бележат рязко

...
Случаите на заразяване с новия коронавирус в Германия бележат рязко
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Случаите в Германия отново бележат рязко увеличение

Случаите на заразяване с новия ковид в Германия бележат внезапно нарастване - повишаването е с 20 % през последната седмица, заяви специалист от института " Роберт Кох ", представен от Ройтерс.

" Намираме се при започване на третата вълна. Това към този момент не може да се оспорва. А на този стадий сме облекчили рестриктивните мерки и това форсира експоненциалното повишаване " на заразяванията, сподели епидемиологът Дирк Брокман за телевизия А Ер Де.

Меркел и водачите на немските провинции се договориха по-рано този месец за поетапно разхлабване на ограничавания, като се резервира опцията управляващите да върнат тези ограничавания, в случай че броят на инфектираните надвиши 100 на 100 000 души в три следващи дни.

Вчера броят на новозаразените набъбна до 83 на 100 000 души по отношение на 79 предходния ден и 68 преди седмица. Институтът " Роберт Кох " предизвести, че те могат да доближат 200 доникъде на идващия месец.

Норвежката столица Осло ще затвори всички прогимназии и гимназии и ще ограничи посетителите в частните домове до двама души до началото на април като мярка против разпространяването на ковид, обявиха градските управляващи, представени от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР