Случаите на заразяване с коронавирус по света са над 84

...
Случаите на заразяване с коронавирус по света са над 84
Коментари Харесай

Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 84 млн.


Случаите на заразяване с ковид по света са над 84 милиона, а 1 829 384 души са умряли , демонстрира статистиката на Ройтерс, съобщи БНР.

На първо място по брой на инфектирани и смъртни случаи в света не престават да са Съединените щати с над 20 милиона доказани случаи на Covid-19, от които над 350 хиляди с съдбовен край.

В Германия доказаните случаи на ковид за последното денонощие са 10 315, демонстрират данните на Института по заразни заболявания „ Роберт Кох “. Регистрираните смъртни случаи се усилват с 312 до 34 272 от началото на пандемията.

Общо доказаните случаи в Германия стават 1 765 666.

Броят на умряли те с Covid-19 в Съединените щати надхвърли 350 хиляди. Експертите чакат нов скок на новите случаи и на умряли те след събиранията за коледните и новогодишните празници, съобщи Асошиейтед прес.

Съединените щати започнаха да ползват две ваксини, с цел да предпазят здравните служащи и популацията над 80-годишна възраст, само че процесът на имунизиране е  подложен на критика като муден и безреден.

През последните няколко дни голям брой щати, измежду които Сверена Каролина и Аризона, регистрираха рекорден брой новозаразени.

Възможно е новият вариант на ковид а да е проникнал в Румъния, оповестяват локални медии.  Говорител на института " Матей Балш " в Букурещ съобщи, че две проби, оценени в лабораторията по генетика, са дали разнообразни реакции от досегашните. Засега става дума единствено за съмнение, прецизира представителят.

По-рано през днешния ден медици от института обявиха за телевизия " Диджи 24 ", че новият вариант е открит при мъж, който неотдавна се е завърнал от Англия. Именно в Обединеното кралство за върви път беше засечена вариацията на вируса, считана за доста по-заразна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР