Случаите на сифилис в Гърция са се увеличили с над

...
Случаите на сифилис в Гърция са се увеличили с над
Коментари Харесай

Регистрираха бум на сифилис и гонорея в Гърция

Случаите на сифилис в Гърция са се нараснали с над 113%, а на гонорея - с над 120% в интервала 2020-2022 година, демонстрират данни на Гръцката национална организация за публично здраве (EODY), представени от „ Катимерини “.
През 2022 година са регистрирани 862 диагнози за сифилис спрямо 404 през 2020 година Диагнозите за гонорея са се нараснали от 164 на 362 през същия интервал.
Преобладаващата част (93%) от случаите на сифилис са открити при мъже, които са най-вече на възраст главно сред 25 и 64 години. При множеството от случаите при мъжете (72%) методът на предаване на инфекцията е бил обвързван със полов контакт сред лица от един и същи пол.
Мъжете са наранени най-вече (96 процента) и при откритите случаи на гонорея, като множеството от тях попадат във възрастовата група 25-44 години. Начинът на предаване на инфекцията е бил разграничен сред мъже при полов контакт сред мъже (47 процента) и сред мъже и дами (46 процента).
От EODY обявиха, че увеличението на откритите случаи на сифилис и гонорея е благонадежден индикатор за наклонността при другите полово излъчени заболявания и за половите настройки на популацията.
" Следователно наподобява, че високорисковото полово държание се умножава и визира все по-голяма част от популацията, което прави неотложно управлението на разпространяването и предотвратяването на предаването на полово излъчени заболявания ", обявиха от EODY.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР