Случаите на порно отмъщение - практиката на разпространение в интернет

...
Случаите на порно отмъщение - практиката на разпространение в интернет
Коментари Харесай

Четирикратен скок на порно отмъщенията към деца по време на пандемията

Случаите на порно възмездие - практиката на разпространяване в интернет на фотоси на разсъблечено лице или участващо в полови дейности без негово единодушие, от време на време дружно с персоналната му информация - непрестанно се усилват през последните пет години от 2015 година насам, когато броят на случаите е 288.

В резултат на пандемията от COVID-19 броят на известията за порно възмездие внезапно е повишен, като за 13-месечен интервал в Лондон броят на закононарушенията се е нараснал с 329%. Според новите данни, разкрити от Столичната полиция посредством искане за независимост на информацията (FOI) и обявени от „ Дейли Мейл “, някои от жертвите са били едвам на 10 години.

Общият брой на случаите на порно възмездие е повишен с 698 в интервала от 1 октомври 2020 година до 31 октомври 2021 година Съобщенията за дами, станали жертва на закононарушението, са се нараснали с общо 572 случая в съпоставяне със 177 известия през предходната година. При мъжете жертви нарастването е със 162 случая.

Данните демонстрират, че спрямо 2020 година броят на жертвите на възраст сред 10 и 17 години се е нараснал четирикратно.

Това се случва, защото South West Grid for Learning (SWGfL), английска благотворителна организация, която работи с учебни заведения и други организации за отбрана на децата онлайн и която ръководи телефонна линия за помощ против отмъстително порно, е станала очевидец на удвояване на случаите през предходната година. Благотворителната организация предизвести, че случаите " нямат признаци на понижаване ", като разгласява своя петгодишен отчет, обхващащ интервала 2015-2020 година

Случаите на " секс тормоз " или изнудване посредством уебкамера, при които нарушителите употребяват подправени самоличности, с цел да се сприятелят с жертвите онлайн, като след това ги убеждават да правят полови дейности, са се утроили през предходната година.

" По време на пандемията на практика за една нощ наблюдавахме двойно нарастване на отчетите за корист с интимни изображения. Това може да се дължи на разнообразни аргументи, въпреки че ние можем единствено да допускаме ", цитира се изказването на старшия експерт на телефонната линия за помощ Зара Уорд.

Тя посочи, че защото пандемията от COVID-19 е довела със себе си ограничения, въведени за ограничение на разпространяването ѝ, хората са били насърчавани да работят от вкъщи и като цяло да си стоят повече у дома.

" Връзките се създаваха онлайн... което значи, че половото държание се реализира виртуално. Вследствие на това през 2020 година броят на случаите на корист с интимни изображения се е удвоил, а известията за секс тормоз са се утроили ", добави тя.

Подобни случаи сами по себе си надали са нещо ново и през последните пет години непрестанно са се увеличавали, настояват специалисти, базирайки се на полицейски регистри. През 2015 година са били регистрирани едвам 288 случая на корист с изображения, само че в интервала 2019-2020 година растежът е със 164 случая.

" Смятаме, че преди 2020 година сме виждали единствено върха на айсберга. Но в този момент отчетите се усилват още повече, задвижени напред от пандемията - те не демонстрират признаци на закъснение ", споделя Зара Уорд.

В Обединеното кралство законите за порно отмъщението влязоха в действие през 2015 година, като въпросното закононарушение е класифицирано в раздел 33 от Закона за наказателното правораздаване и съдилищата. Лицата, които бъдат приети за отговорни за съзнателно шерване на полови фотоси на обещано лице без негово единодушие както в интернет, по този начин и отвън него, могат да бъдат наказани на до две години затвор. Това включва и изображения, споделени посредством текстово известие, е-поща, уеб страница или посредством физическо разпространяване.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР