Случаите на насилие в училищата в Гърция, за които стана

...
Случаите на насилие в училищата в Гърция, за които стана
Коментари Харесай

Гърция търси начини да се справи с тормоза в училище

Случаите на принуждение в учебните заведения в Гърция, за които стана ясно през последните месеци, провокираха неодобрение в страната. Според експерти статистиката може да е даже по-тревожна от оповестената, защото доста от пострадалите възпитаници въобще не споделят за проблемите си.

С решение на премиера Кириакос Мицотакис специфична комисия се зае с подготовката на тактика за предварителна защита и битка с насилието и престъпността измежду малолетните.
Има както количествено, по този начин и качествено увеличение на закононарушенията от малолетни, което значи, че виждаме от ден на ден тежки закононарушения. Нарастването се отнася най-много за 2022-2023 година и явно е повлияно от пандемията. Но, в случай че желаеме да проучваме аргументите, би трябвало да се върнем още по-назад, в годините на рецесията, която беше освен финансова, само че и обществена.
Василики Артинопулу, началник на комисията

В интервала 2022-2023 година едно на всеки три деца споделя, че е било жертва на тормоз в учебно заведение, до момента в който едно на всеки шест споделя, че образователните заведения не предизвикват битката с този тормоз. Антония, която е психолог в областта на образованието, е измежду основателите на мобилно приложение, посредством което възпитаници анонимно могат да опишат за насилието, което са претърпели.

„ При двата най-трудни случая, които сме имали, консуматори споделят на експертите ни, че са имали податливост към самоизтребление. По-късно разбрахме, че и двете деца са се оправили. Едно от тях е разкрило, че считало да се самонарани “, споделя Антония Торенс – учебен психолог, основател на Live Without Bullying.

Към момента с политиките против издевателството в Гърция се занимават разнообразни министерства и организации, само че новата тактика цели да промени това.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР